Επίσκεψη Π. Μαντά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Επίσκεψη Π. Μαντά στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Τον αερολιμένα Καλαμάτας επισκέφτηκε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς.

Σύμφωνα δε με το σχετικό δελτίο Τύπου: «Κατά τη συνάντηση που είχε με την αερολιμενάρχη και κλιμάκιο της ΥΠΑ συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα του αερολιμένα, τα προβλήματα υποδομών καθώς και η αναγκαιότητα άμεσης επίλυσής τους, εν όψει έναρξης της θερινής περιόδου.

Επίσης, συζητήθηκε η έλλειψη προσωπικού στον αερολιμένα, που καθιστά δύσκολη την εύρυθμη λειτουργία του στο διευρυμένο ωράριο που θα απαιτηθεί για την εξυπηρέτηση της αεροπορικής κίνησης της επικείμενης θερινής περιόδου, που αναμένεται να είναι αυξημένη σε σχέση με το 2023.

Στις 18/2 το δρομολόγιο της Aegean από Μόναχο θα σηματοδοτήσει και φέτος την έναρξη πτήσεων εξωτερικού στον αερολιμένα Καλαμάτας. Αν και το πρόγραμμα των θερινών δρομολογίων (από 30/03) δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη από το συντονισμό πτήσεων (Slot Coordinator), σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία προγραμματίζονται: Η έναρξη δρομολογίων της Air France από Παρίσι, της SAS από Στοκχόλμη, της Volotea από Λιλ και Λυών, της ελληνικής εταιρείας Blue Bird από Τελ Αβίβ, καθώς και ένα επιπλέον εβδομαδιαίο δρομολόγιο της Condor από Φρανκφούρτη.

Επίσης, από αρχές Ιουνίου προγραμματίζεται η σύνδεση της Καλαμάτας με το Ηράκλειο, με δύο εβδομαδιαίες συχνότητες της Aegean, ενώ τα δρομολόγια της Αθήνας, με τέσσερις εβδομαδιαίες συχνότητες, θα ξεκινήσουν φέτος 4 Απριλίου. Τα δρομολόγια της Olympic Air από Θεσσαλονίκη συνεχίζονται κανονικά».