Ερώτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για την Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ερώτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου  για την Ογκολογική  Μονάδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, κατέθεσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας αναφορικά με την Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Όπως σημειώνεται: «Κύριε υπουργέ, όπως γνωρίζετε, στην Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας λόγω απουσίας με αναρρωτική άδεια της μοναδικής ογκολόγου ιατρού έχει διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία. Το πρόβλημα αυτό έχει προκύψει από τις αρχές του έτους. Όπως είναι γνωστό στη μονάδα χημειοθεραπείας υποβάλλονται σε θεραπεία πάνω από 200 καρκινοπαθείς και όλο το προηγούμενο διάστημα οι παραπάνω ασθενείς πραγματοποιούσαν τις εξετάσεις τους, τις χημειοθεραπείες  τους, αλλά και την παρακολούθηση που χρειάζονταν.

Σήμερα, οι χημειοθεραπείες που ήδη είχαν συσταθεί από την ογκολόγο ιατρό γίνονται υπό την επίβλεψη αιματολόγων ιατρών. Όμως, αρκετοί απ’ αυτούς αναγκάζονται να μεταβούν στις ογκολογικές μονάδες Τρίπολης, Αθήνας, Πάτρας, είτε γιατί είναι νέα περιστατικά και υπάρχει αδυναμία να δοθεί θεραπεία είτε γιατί χρειάζονται επικαιροποιημένα θεραπευτικά σχήματα, μπαίνοντας έτσι σε ταλαιπωρία αλλά και σε έξοδα.

Κύριε υπουργέ, παρακαλούμε όπως επιταχύνετε τις ενέργειές σας για αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της ογκολογικής μονάδας της πόλης, δεδομένου ότι εξυπηρετεί και ασθενείς από τους Νομούς Λακωνίας και Ηλείας. Επίσης, όπως καλυφθούν οι οποιεσδήποτε κενές οργανικές θέσεις υπάρχουν σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού όλοι μας αναγνωρίζουμε το μεγάλο έργο που παρέχουν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου μας».