Φιλιατρά: Μνημόνιο συνεργασίας για το Μουσείο Ελληνικής Εκπαίδευσης

Φιλιατρά: Μνημόνιο συνεργασίας για το Μουσείο Ελληνικής Εκπαίδευσης

Μνημόνιο συνεργασίας Μουσείου Ελληνικής Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας και Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών υπεγράφη από το δήμαρχο Τριφυλίας, Γεώργιο Λεβεντάκη και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, έπειτα από το πέρας των θρησκευτικών τελετών εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους, στο κτήριο Σπέντζα, έναντι της πλατείας Φιλιατρών, όπου και θα στεγαστεί το μουσείο.

Το Μουσείο Ελληνικής Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας ήδη διαμορφώνεται στον ως άνω χώρο με τη συνεργασία του Συλλόγου Διαφύλαξης Σχολικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ο Μαυροπίνακας», υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ η μουσειολογική – μουσειογραφική μελέτη  και επιμέλεια της έκθεσης είναι της καθηγήτριας Μαρίας Αργυροπούλου (ΕΔΙΠ, Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού). Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τριφυλίας σημείωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Πατρών για τη συνεργασία προκειμένου να κάνουμε αυτή την παρουσίαση. Τον κ. πρύτανη, τον κ. Μπούρα, τον οποίο ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, όπως και την κα Στυλιανού, που κρατά σε υψηλό επίπεδο τα πολιτιστικά του τόπου μας».

Με τη σειρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε: «Ο Δήμος Τριφυλίας έχει την αμέριστη στήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού. Η κα Αργυροπούλου έχει βοηθήσει στο στήσιμο του μουσείου. Σήμερα φέραμε αρκετά βιβλία από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τις επόμενες ημέρες θα έρθουν πολύ περισσότερα, όχι μόνο για αυτό το μουσείο, αλλά και για τις βιβλιοθήκες των γύρω χωριών, ώστε να μπορούν τα παιδιά, οι γονείς, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από επίσημα και πολύτιμα βιβλία».

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια κα Αργυροπούλου τόνισε: «Είναι μια συλλογική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το Δήμο Τριφυλίας εδώ και πολύ καιρό. Φτιάχνουμε ένα μουσείο, μαζί και με το Σύλλογο “Μαυροπίνακα”. Ένα Μουσείο Εκπαίδευσης. Είναι συγκινητική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της περιοχής, αλλά και των ανθρώπων, όπως και οι δωρεές που δεχόμαστε κάθε μέρα.

Η συμμετοχή του δημάρχου και της κυρίας Στυλιανού είναι καθοριστική σε αυτό και θεωρώ ότι θα κάνουμε από τα καλύτερα μουσεία σε σχέση με την εκπαίδευση. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε».

Του Ηλία Γιαννόπουλου