«Γίνε ο ήρωας ενός παιδιού!»: Εθελοντική δράση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

«Γίνε ο ήρωας ενός παιδιού!»: Εθελοντική δράση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, που έχει καθιερωθεί τη 15η Φεβρουαρίου,  ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Κάθε βιβλίο ένα Ταξίδι- Βιβλιοταξιδεύουμε», τη «Φάος» ΚοινΣεπ, την ΑΜΚΕ «Νήσος Αγάπης», το «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», το «Χάρισε Ζωή», το ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την εθελοντική δράση για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της στήριξης προς τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, υποστηρίζοντας το Σύλλογο Γονέων Παιδιών  «Φλόγα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, έξω από το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ένα χώρο που συμβολίζει την πνευματική και κοινωνική συνάντηση των πολιτών.

Η όλη πρωτοβουλία επιδιώκει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση προς τον παιδικό καρκίνο, να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και να ενδυναμώσει την κοινωνική συνοχή, καθώς και να ενθαρρύνει την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

«Καλούμε όλους, ηλικίας 18-40 ετών, με καλή κατάσταση υγείας, να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία και να γίνουν οι “Ήρωες Ενός Παιδιού” μέσα από μια απλή και καθόλου επίπονη διαδικασία. Η συμμετοχή στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δε συνεπάγεται αυτομάτως δωρεά μοσχεύματος, αλλά προσφέρει τη δυνατότητα να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή κάποιου παιδιού που αντιμετωπίζει τον καρκίνο του αίματος. Με την υποστήριξη και την αγάπη σας, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά της “Φλόγας” και κάθε παιδί που μάχεται ενάντια στον καρκίνο του αίματος, να βρει συμβατούς δότες και να βγει νικητής από αυτήν τη δύσκολη μάχη» αναφέρεται σε σχετικό κάλεσμα.