Και Μεσσήνιοι αγρότες στο χθεσινό μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Και Μεσσήνιοι αγρότες στο χθεσινό μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Με βασικό σύνθημα «χωρίς εμάς τι θα φας;», οι αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν χθες για τη μη ικανοποίηση αιτημάτων τους από την κυβέρνηση, που έχει ξεκαθαρίσει πως «δεν έχει άλλα να δώσει».

Στο κέντρο της Αθήνας έφτασαν κτηνοτρόφοι, αγρότες, μελισσοκόμοι από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, αλλά και την Πελοπόννησο και την Κρήτη, με τα τρακτέρ τους αλλά και με πούλμαν και πλοία.

«Εργατιά, αγροτιά, ενωμένοι μια γροθιά»
Μπροστά από το Κοινοβούλιο, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας ήταν γεμάτη από τρακτέρ και επαγγελματικά οχήματα, αφού στους διαδηλωτές είχαν προστεθεί ομοσπονδίες, σωματεία και συνδικάτα εργαζομένων από δεκάδες τομείς, που βρίσκονταν στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στους αγρότες, τους οποίους υποδέχτηκαν με το σύνθημα: «Εργατιά, αγροτιά, ενωμένοι μια γροθιά».

Επίσης, στη συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα έδωσαν το “παρών” κόμματα της μείζονος και ήσσονος αντιπολίτευσης.

Με βασικό σύνθημα «χωρίς εμάς, τι θα φας;», οι αγρότες διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ και ζήτησαν ελαφρύνσεις από την κυβέρνηση για το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής. Παράλληλα, πολλά ήταν τα πανό που έγραφαν το σύνθημα: No farmers, No food, No future, που χρησιμοποιούν και οι Ευρωπαίοι αγρότες στις διαδηλώσεις.

Τα τρακτέρ είχαν σταθμεύσει στο Σύνταγμα, υπό το θερμό χειροκρότημα των περαστικών, οι οποίοι έδειξαν την αλληλεγγύη στα αιτήματά τους. Έχοντας και ένα φέρετρο της κτηνοτροφίας και στεφάνια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, στο οποίο αναγραφόταν «θερμά συλλυπητήρια στους αγρότες», εξέπεμψαν κραυγή αγωνίας για το μέλλον του κλάδου και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής.