Καλαμάτα: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και δράσεις ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο για όλα τα παιδιά

Καλαμάτα: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και δράσεις ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο  για όλα τα παιδιά

Δύο σημαντικές κοινωνικές δράσεις πρόληψης και αλληλεγγύης υποδέχτηκε ήδη από προχθές ο Δήμος Καλαμάτας στο χώρο πίσω από το Μέγαρο Χορού. Πρόκειται για δράσεις ιατρικής πρόληψης, αλλά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, που αφορούν όλα τα παιδιά, από πολύ μικρές ηλικίες έως 16 ετών, και διεξάγονται δωρεάν έως μεθαύριο Παρασκευή 23 του μηνός.

Συγκεκριμένα, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας» και το Κινητό Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκονται στην Καλαμάτα, για να υλοποιήσουν, σε συνεργασία με το Δήμο, δωρεάν δράσεις ολιστικής πρόληψης για μικρούς και μεγάλους, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν στη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς και δράσεις προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής.

Σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και μεμονωμένα οικογένειες με παιδιά μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους και να εξεταστούν δωρεάν από οδοντιάτρους, παιδιάτρους, οφθαλμιάτρους, ΩΡΛ, ιδιώτες γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, που παρέχουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στη σημαντική αυτή δράση προληπτικής ιατρικής.

Οι δράσεις στην Καλαμάτα υλοποιούνται με τη στήριξη του Δήμου και την εποπτεία του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, που θα συλλέξει και τα αποτελέσματα και θα τα προωθήσει στην 6η ΥΠΕ.

Για τις δράσεις αυτές δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τους φορείς που συμμετέχουν. Εκ μέρους του “Χαμόγελου του Παιδιού” ήταν παρούσα η συντονίστρια της Ακαδημίας “Smile Academy” και των εκπαιδευτικών δράσεων του Οργανισμού, Δώρα Θανοπούλου, από το Δήμο Καλαμάτας παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Φάβας, επίσης ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Γιώργος Λαφαζάνος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης και εκ μέρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας ο Άγγελος Τσορφόλιας.

Όλοι τους τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να εξεταστούν δωρεάν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 150 ραντεβού. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με τα σχολεία τις πρωινές ώρες από 9.00 έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, ενώ ραντεβού μεμονωμένα μπορούν να κλειστούν και τα απογεύματα. Ο χρόνος της πλήρους εξέτασης είναι 15 με 20 λεπτά, και στόχος είναι να εξεταστούν περισσότερα παιδιά, να περάσει το μήνυμα προληπτικής ιατρικής φροντίδας, και να ενημερωθούν μικροί και μεγάλοι για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στον κόσμο του διαδικτύου, ώστε να προστατεύονται καλύτερα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι δράσεις του “Χαμόγελου του Παιδιού” πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης και ειδικότερα το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α), την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ιόνιων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, και υλοποιούνται με την αρωγή του ΟΠΑΠ, ενώ τη φύλαξη του εξοπλισμού στην Καλαμάτα έχει αναλάβει αφιλοκερδώς η εταιρεία φύλαξης Romanos.

Κλείστε τώρα ραντεβού
Ημερομηνίες & Ώρες: έως Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, 9.00 π.μ.–1.00 μ.μ., για τη συμμετοχή σχολικών ομάδων μαθητών/τριών και 5.30 – 7.30 μ.μ. για τη συμμετοχή ομάδων ενηλίκων (γονέων/κηδεμόνων ή/και εκπαιδευτικών).

Πληροφορίες και ραντεβού: Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων, καθώς επίσης των ενηλίκων (ατομικά ή ομαδικά), ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Καλαμάτας στα τηλ. 2721360764-2721360704.

Περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», press@hamogelo.gr, τηλ. 210 33 06 140.