Κολλέγιο Ανατόλια: Δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις στην Καλαμάτα

Κολλέγιο Ανατόλια: Δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις στην Καλαμάτα

Το Κολλέγιο Ανατόλια ενδυναμώνει την εκπαιδευτική κοινότητα της Καλαμάτας με τη διοργάνωση τριών δράσεων που απευθύνονται σε μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διευθυντές σχολικών μονάδων και γονείς, κατά το χρονικό διάστημα από τις 4 έως τις 25 Φεβρουαρίου, προσφέροντας ευκαιρίες για εποικοδομητική συνεργασία και πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία.

Αναλυτικά:  

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, 10.00-13.00

Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στην Καλαμάτα με το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά Center for Talented Youth (CTY) Greece

Την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν συναρπαστικό κόσμο γνώσης θα έχουν μαθητές και μαθήτριες από την Καλαμάτα που θα συμμετάσχουν στην «Ημέρα Γνωριμίας» του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Η Ημέρα Γνωριμίας απευθύνεται σε μαθητές/τριες από Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού και από Α΄ έως Γ΄ Γυμνασίου, που θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν νέες εμπειρίες μάθησης γνωρίζοντας προγράμματα που προσφέρει το CTY Greece.

Η Ημέρα Γνωριμίας στην Καλαμάτα είναι ανοιχτή και δωρεάν. Σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και από άλλες περιοχές, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece.

Προσφέρονται δε τα παρακάτω μαθήματα:

·«Επιστήμη και Μηχανική» (για μαθητές/τριες Δ΄-ΣΤ‘ Δημοτικού)

·«Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» (για μαθητές/τριες Α’-Γ΄ Γυμνασίου).

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής στο https://bit.ly/Kalamata04022024

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με το CTY Greece (τηλ.: +30 2310 332625,  +30 2310398253, email: cty@anatolia.edu.gr)

Οι γονείς θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα που προσφέρει το  CTY Greece.

-Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, από τις 9:30 έως τις 12:30

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς

Στο 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά διοργανώνει με τους συμβούλους Εκπαίδευσης Μεσσηνίας δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διευθυντές σχολικών μονάδων. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια χωρίζονται σε δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες: «Διδακτικές στρατηγικές που στοχεύουν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων του 21ου αιώνα και στην αύξηση κινήτρου των μαθητών/τριών», και «Χαρακτηριστικά μαθητών με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές ικανότητες». Σκοπός τους είναι η διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζει το CTY Greece για την υποστήριξη μαθητών/τριών με υψηλές ακαδημαϊκές ικανότητες.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες σε ομάδες των 25-30 συμμετεχόντων. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής.

Για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας – https://forms.gle/YZBNd8G4joGcNg9KA

Για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας – https://forms.gle/Fr3wy62636y3pvwVA

-Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

Εξετάσεις και υποτροφίες

Η Ημέρα Γνωριμίας πραγματοποιείται εν όψει των εξετάσεων στην Καλαμάτα στις 25 Φεβρουαρίου, με στόχο την επιλογή των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του CTY Greece (Διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και Θερινά).

Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY), είναι στα ελληνικά, δε χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου.

Με την επιτυχία τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των δωρητών του.

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απαιτείται εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/exams, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις ημερομηνίες εγγραφών και δείγματα των τεστ.

Να σημειωθεί πως οι δράσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου (www.cvf.gr).