Με Πασά και Ματέους η Καλαμάτα 0-2 τον Τηλυκράτη στην Ηλιούπολη

Με Πασά και Ματέους η Καλαμάτα 0-2 τον Τηλυκράτη στην Ηλιούπολη

Τη χαρά της νίκης μετά από ένα μήνα γεύθηκε σήμερα η ομάδα της Καλαμάτας, κερδίζοντας στο ουδέτερο γήπεδο της Ηλιούπολης με 0-2 τον Τηλυκράτη, ο οποίος στερήθηκε την έδρα του λόγω ακαταλληλότητας του Σταδίου Λευκάδας (το προηγούμενο 3ποντο είχε καταγραφεί στις 13/1 το 1-0 με το Αιγάλεω, ενώ κόντρα στην ίδια ομάδα ήταν στις 13 Οκτωβρίου η προηγούμενη εκτός έδρας νίκη!).

Τα γκολ στο σημερινό παιχνίδι σημείωσαν στο 17’ ο Πασάς και στο 47’ ο Ματέους Άλβες και «χάρισαν» στην τοπική μας ομάδα ένα αποτέλεσμα που ήρθε σαν βαθμολογικό και κυρίως ψυχολογικό «βάλσαμο».

Ήταν η πρώτη επιτυχία με τον Τόλη Τερζή στον πάγκο, στο δεύτερο παιχνίδι του στη Μαύρη Θύελλα, ενώ είχε προηγηθεί η ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ιωνικό.

Η συνάντηση με τον Τηλυκράτη ήταν στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 2, με το πρόγραμμα του Νοτίου Ομίλου να συμπληρώνεται λίγο μετά με τη νίκη της πρωτοπόρου Καλλιθέα στο ντέρμπι με την Ηλιούπολη- αποτέλεσμα που επέτρεψε στους Αθηναίους να διατηρήσουν το +11 στη βαθμολογία από τη Μαύρη Θύελλα.

Η συνέχεια παραμένει δύσκολη για την Καλαμάτα, η οποία θα ταξιδέψει στη Ρόδο για τον αγώνα με το Διαγόρα, με σκοπό τη νίκη που θα της επιτρέψει να εδραιώσει τη θέση της στην 5άδα των πλέι οφ.

Ουσία και καλή εμφάνιση
Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δίνει «μάχη» παραμονής, η ομάδα της Καλαμάτας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από το ξεκίνημα. Το 0-1 ήρθε στο 17ο λεπτό μετά από μια αντεπίθεση του Ματέους Άλβες, ο οποίος έκανε την «ασίστ» στον Πασά, με τον υψηλόσωμο επιθετικό να πλασάρει με σιγουριά ανοίγοντας το σκορ. Στο 47’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Πασά να «σερβίρει» μια μπαλιά από δεξιά και τον Ματέους με κεφαλιά να «κλειδώνει» το 3ποντο για το μεσσηνιακό συγκρότημα.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Φάνης Γκέκας): Τζελέπης, Ρίζος, Ρουγκάλας, Χατζητερζόγλου, Ζδράβος (70′ λ.τ Τεγούσης), Πέρεζ, Μπελεβώνης, Ντοναλντόνι, Τόσκα (54′ Σπανουδάκης), Φοφανά, Νιφορόπουλος (54′ Περιστέρης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Τόλης Τερζής): Κόβαλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Στρούγγης, Καραϊσαλίδης, Κάτσε, Κοζορώνης (81′ Κωνσταντινόπουλος), Ματέους (90′ Γρίβας), Μπαράλες (81′ Μορένο), Ελιβέλτο (75′ Ακόστα), Πασάς (90′ Κωστούλας).

Πασάς: Με ψυχολογία και ανάλογες εμφανίσεις καλύτερη συνέχεια
Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο σκόρερ του πρώτο του τέρματος της Καλαμάτας ανέφερε: «Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μπήκαμε αποφασισμένοι και το πετύχαμε, δε δώσαμε κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο, ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, σκοράραμε και στα δύο ημίχρονα κι ελπίζω να είναι ανάλογη και η συνέχεια. Η νίκη ήταν που χρειαζόμασταν πιο πολύ απ’ όλα, αλλά θεωρώ ότι αν έχουμε αυτή την εικόνα και στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Θεωρώ ότι η ψυχολογία είναι το σημαντικότερο πράγμα, αν αλλάξει λίγο νομίζω θα είναι όλα πολύ καλύτερα. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά, την Κυριακή είναι ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι, θα πρέπει να πάμε και να παρουσιαστούμε όπως σήμερα και θεωρώ ότι η συνέχειά μας θα είναι πολύ καλύτερη».

Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Διαγόρας Ρόδου-Ολυμπιακός Β’ 0-2

Γιούχτας-Αιγάλεω 2-0

Παναθηναϊκός Β’-Χανιά 0-2

Ιωνικός-Παναχαϊκή 3-1

Καλλιθέα-Ηλιούπολη 2-1

Τηλυκράτης-Καλαμάτα 0-2

Η βαθμολογία

1. Καλλιθέα       40

2. Χανιά   34

3. Ιωνικός       32

4. Ηλιούπολη    32

5. Καλαμάτα     29

6. Διαγόρας Ρόδου   22

7. Ολυμπιακός Β’      21

8. Αιγάλεω       20

9. Γιούχτας      18

10. Τηλυκράτης        15

11. Παναθηναϊκός Β’ 14

12. Παναχαϊκή  13

-Ο Ολυμπιακός Β’ έχει ξεκινήσει με -10 βαθμούς

Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 17/2

Χανιά-Γιούχτας

Παναχαϊκή-Τηλυκράτης

Κυριακή 18/2

Διαγόρας Ρόδου-Καλαμάτα

Ηλιούπολη-Παναθηναϊκός Β’

Καλλιθέα-Ιωνικός

Δευτέρα 19/2

Ολυμπιακός Β’-Αιγάλεω