Νέα Αριστερά Μεσσηνίας: Δεν ξεχνάμε τίποτα, απαιτούμε δικαιοσύνη

Νέα Αριστερά Μεσσηνίας: Δεν ξεχνάμε τίποτα, απαιτούμε δικαιοσύνη

«Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις σωματείων, φορέων, συνδικάτων σε όλη τη χώρα!

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 28/2, στις 11.00 π.μ., μπροστά από το παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας (πεζόδρομος Αριστομένους)» σημειώνει σε ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά Μεσσηνίας.

Όπως σχολιάζεται: «Σήμερα 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Τότε που ο λαός και η νεολαία γέμισαν οργή και θυμό για τους 57 συνανθρώπους μας που χάθηκαν.

Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση εξακολουθεί να υπεκφεύγει τις ευθύνες της. Για τη χρόνια εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου, για τη μείωση του προσωπικού, για την αδιαφορία της να προχωρήσει σε έργα εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της ασφάλειας των υποδομών.

H εξεταστική επιτροπή που συστήθηκε για το έγκλημα στα Τέμπη αποδείχθηκε μια παρωδία, με αποκλειστική ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία, αφού αρνήθηκε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, συνέχισε στην εξεταστική με αποκλεισμό κρίσιμων για την υπόθεση μαρτύρων, αλλά ακόμη και μέλους της Επιτροπής, κατασυκοφάντηση μαρτύρων, εξέταση της υπόθεσης ξεκινώντας από βάθος 30 ετών και πλήθος άλλων μεθοδεύσεων.

Το δόγμα “πάμε και όπου βγει” κόστισε τη ζωή δεκάδων εργαζομένων, νέων, φοιτητών. Τα αιτήματα για δικαιοσύνη, για πραγματική απόδοση ευθυνών, για αναβάθμιση και ενίσχυση των δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών είναι ακόμα επίκαιρα.

Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στις ψυχές των θυμάτων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειές τους. Ως Νέα Αριστερά έχουμε χρέος απέναντι στους οικείους των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και απέναντι στην κοινωνία, να δώσουμε μέχρι τέλους τη μάχη για την αλήθεια, για να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι, για να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη.

Η απεργία της 28ης Φλεβάρη, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και πολλά εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα, έρχεται επίσης σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών διεργασιών και κινητοποιήσεων.

Με τους εργαζομένους να δίνουν μάχη για την προστασία των κοινωνικών αγαθών, για αυξήσεις στους μισθούς και δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που έχει νομιμοποιήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Με τους αγρότες στα μπλόκα να παλεύουν για να συντηρήσουν τα τσακισμένα εισοδήματά τους, κόντρα στην ανεπάρκεια του κυβερνητικού σχεδιασμού και την έλλειψη μακροπρόθεσμης στρατηγικής.

Αλλά και με τη νέα γενιά, τους φοιτητές, τους μαθητές και όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα στο δρόμο του αγώνα για 7η συνεχή εβδομάδα, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αποτελεί την κορύφωση του σχεδίου υποβάθμισης και υπονόμευσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Ένα νομοσχέδιο που καταπατά το Σύνταγμα, εμπορευματοποιεί τα πτυχία και τις σπουδές, εντείνει τις ανισότητες πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν πρέπει να περάσει!

Η απάντηση στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα δοθεί από την ίδια την κοινωνία!».