Νέα αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία με συλλήψεις και εξιχνιάσεις

Νέα αστυνομική επιχείρηση στη  Μεσσηνία με συλλήψεις και εξιχνιάσεις

Εξιαχνιάσθηκε κι άλλη απάτη με κάρτα paysafe

Νέα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των πέντε νομών.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 17 άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ εξιχνιάσθηκαν κλοπές και απάτες.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.062 άτομα, εκ των οποίων τα 855 ήταν Έλληνες και 207 αλλοδαποί, καθώς και σε 803 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 87 άτομα, από τα οποία 60 ήταν Έλληνες και 27 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 58 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 276 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Δύο άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα ένας 25χρονος γιατί κατείχε μισό γραμμάριο κοκαΐνης κι ένας 38χρονος διότι κατείχε ένα τσιγαριλίκι, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11,8 γραμμάρια χασίς

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Τέσσερα άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς κατείχαν κυνηγετικά όπλα για τα οποία είχε η λήξη άδεια κατοχής

-Έξι Έλληνες και δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Εξιχνιάσεις
Επίσης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές και μια απάτη. Ειδικότερα, εξιχνιάστηκε κλοπή που είχε γίνει από αυτοκίνητο στις 11 Φεβρουαρίου στη Θουρία. Όπως αποδείχτηκε, 40χρονος Ρομά παραβίασε την πόρτα του συνοδηγού και αφαίρεσε ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα και δύο κάρτες τραπέζης. Στη συνέχεια με τις κάρτες έκανε ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα της περιοχής, συνολικής αξίας 103 ευρώ.

Επίσης, εξιχνιάσθηκε άλλη μια περίπτωση κλοπής – απάτης, ανήμερα της Υπαπαντής, σε περίπτερο στην Καλαμάτα από τους τρεις Θεσσαλονικείς με τις προπληρωμένες κάρτες paysafe. Όπως έκαναν  και στις άλλες περιπτώσεις, ζήτησαν να αγοράσουν μια κάρτα αξίας 100 ευρώ και δήθεν ότι θα την πλήρωναν ηλεκτρονικά από το κινητό τους, την ενεργοποίησαν και απέσπασαν το ποσό.

Τέλος, εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 25χρονου στην Καλαμάτα τον Ιούλιο. Ο νεαρός μέσω marketplace του facebook βρήκε αγγελία πώλησης για ένα κινητό τηλέφωνο. Ήρθε σε επαφή με τους δήθεν αγοραστές και συμφωνήθηκε η αποστολή του κινητού και η πληρωμή με αντικαταβολή. Όταν ήρθε το δέμα, ο 25χρονος πλήρωσε την αντικαταβολή, όταν όμως το άνοιξε δεν υπήρχε κινητό.

Από την έρευνα της Αστυνομίας για την απάτη αυτή κατηγορούνται ένας 35χρονος και μια 57χρονη από τη Ρουμανία.

Τέλος, το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθη στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 52χρονος, γιατί σε έρευνα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, το οποίο κατασχέθηκε.

Της Βίκυς Βετουλάκη