Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Σήμερα η ταινία “How to have sex”

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Σήμερα η ταινία “How to have sex”

Η ταινία “How to have sex” θα προβληθεί σήμερα από τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Τρεις φίλες από την Αγγλία, που έχουν μόλις ολοκληρώσει τις εισαγωγικές εξετάσεις τους, καταφθάνουν στα Μάλια της Κρήτης, με προορισμό ένα καυτό ελληνικό καλοκαίρι γεμάτο ποτά, διασκέδαση, πάρτι και σεξ. Η ειδυλλιακή έναρξη του ταξιδιού τους, ωστόσο, σύντομα επισκιάζεται από τις τραυματικές συνέπειες της συναναστροφής τους με δύο αγόρια που γνωρίζουν στο ξενοδοχείο.

Η ταινία, χάρη στη σκηνοθετική οξυδέρκειά της νεόκοπης Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, είναι μια νηφάλια κοινωνική σπουδή στη συναίνεση και ταυτόχρονα ένα κινηματογραφικό εγχειρίδιο στα «αποδεκτά δεδομένα» της ερωτικής προσέγγισης. Με ποιον τρόπο η ψευδαίσθηση της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας των εφήβων λίγο πριν ή λίγο μετά τα 18, όχι μόνο καθορίζει, αλλά και επιβάλλει τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους, απλά και μόνο επειδή έτσι κάνουν όλοι, επειδή είναι «κουλ», αδιαφορώντας για τα πραγματικά θέλω και τα προσωπικά όρια.

Με τη ρεαλιστική της ματιά που θυμίζει ντοκιμαντέρ, η σκηνοθέτης εμβαθύνει στο πάντα επίκαιρο θέμα του συναινετικού σεξ και ταυτόχρονα καταφέρνει να γεμίσει την ταινία της εκρηκτική ενέργεια. Πρώτα ακούει τους ήρωες της και μετά αναλύει τις προβληματικές πτυχές των πράξεών τους, χωρίς να ξεχνά την καταγωγή και την ηλικία τους. Ακόμα και ο τίτλος της ταινίας δεν είναι τυχαίος, υπάρχει για να δηλώσει όχι πώς γίνεται το σεξ, αλλά πώς οφείλει να είναι. Αυθόρμητο και ενθουσιώδες, ισότιμα υπομονετικό και ειλικρινές.

Η ταινία βραβεύτηκε στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών και στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας ως καλύτερη ταινία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
HOW TO HAVE SEX
Drama | K-16 | 2023 | Uk | 91΄
Σκηνοθεσία: Molly Manning Walker
Παίζουν: Anna Antoniades, Mia McKenna-Bruce, Lara Peake
21.00 | Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολύτεκνους και φοιτητές, και είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.