Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ  Πελοποννήσου ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, με την παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» (Α.Δ.Α.Κ.) είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου με 83 ψήφους και 14 έδρες, μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, η οποία διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Η όλη διαδικασία για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Πελοποννήσου, του Εποπτικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων για την ΚΕΔΕ ξεκίνησε παρουσία του προέδρου της τελευταίας, Λάζαρου Κυρίζογλου.

Πλήθος αυτοδιοικητικών έδωσαν το παρών, ενώ  οι προτάσεις για την προεδρία του φορέα ήταν τρεις. Βασική αυτή του δημάρχου της Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, που είχε ως αντίπαλο το δήμαρχο Επιδαύρου, Τάσο Χρόνη, ο οποίος πήρε 43 ψήφους και 7 έδρες.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λ. Κυρίζογλου, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «θα σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση στα σωστά, αλλά θα σταθούμε απέναντι σε ζητήματα που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα όπως το τέλος ταφής απορριμμάτων. Εκπτώσεις δεν πρόκειται να κάνουμε σε κανέναν. Δύναμή μας είναι η ενότητα».

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Δ. Καμπόσος, τόνισε: «Η ΠΕΔ λειτούργησε ως μια παράταξη. Όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Ακολουθούμε τη δική μας πορεία και προασπίζουμε τα συμφέροντα του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Θα πρέπει να κρατήσουμε όλοι αυτό το καλό κλίμα για να έχουμε σημαντικά οφέλη.

Η ΠΕΔ έδωσε μάχη απέναντι σε έναν… περίεργο περιφερειάρχη, που μας απάλλαξε με την παρουσία του, αφού είχε ως σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα. Τελικά, δικαιωθήκαμε στα δικαστήρια για το θέμα της Πελοπόννησος ΑΕ.»

Ο εκ των υποψηφίων, Χρόνης Τάσος, είπε: «Βγάλαμε τη δημόσια διοίκηση ασπροπρόσωπη. Σε εμάς ακούμπησαν οι δημότες. Όμως, δεν αναγνωρίστηκαν όσα πράξαμε. Θεωρώ ότι ακόμη και σήμερα, μετά τις κρίσεις, έχουμε δυνατότητες, αλλά μας φορτώνουν ακόμη αρμοδιότητες χωρίς πόρους».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υπογράμμισε ότι «μπροστά μας έχουμε μία κρίσιμη πενταετία, γεμάτη προκλήσεις και προοπτικές. Η Πελοπόννησος συνολικά αποτελεί μία Περιφέρεια με τεράστιες δυνατότητες, συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και πλούτο αναξιοποίητο σε κάθε τομέα της κοινωνικής, παραγωγικής και οικονομικής ζωής.

Είκοσι έξι μοναδικοί Δήμοι, πόλεις και Κοινότητες που συνθέτουν και αποτελούν έναν ευλογημένο τόπο, από κάθε άποψη. Ως αυτοδιοικητικοί οφείλουμε, υπηρετώντας τους Δήμους μας αλλά και συνολικά τις προοπτικές προόδου της Πελοποννήσου, να καλλιεργήσουμε μία ουσιαστική, γόνιμη και παραγωγική συνεργασία».
Α.Π.