«Ο Ευκλής» στο μαγευτικό Μαίναλο στην καρδιά της Αρκαδίας

«Ο Ευκλής» στο μαγευτικό Μαίναλο  στην καρδιά της Αρκαδίας

Οι φυσιολάτρες, περιηγητές του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» εξορμούν στις 18 Φεβρουαρίου  στο χιονισμένο, μαγευτικό Μαίναλο στην καρδιά της Αρκαδίας.

Μας προσκαλούν «είτε ως εκδρομείς να απολαύσουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, είτε ως πεζοπόρους να περπατήσουμε σε ήπιο μονοπάτι από το Οροπέδιο της Οστρακίνας (1600 μ.) έως το γραφικό Λεβίδι.

Πεζοπορική διαδρομή: Λίγο πιο πάνω στα 1746 μ. υψόμετρο, όπου θα αρχίσει η πεζοπορία, βρίσκεται το ορειβατικό Καταφύγιο του Μαινάλου “Πάνος Αλεξόπουλος” του ΕΟΣ Τρίπολης, κάτω από την κορυφή της Οστρακίνας.

Mε κατεύθυνση προς τα αριστερά, παρακάμπτουμε το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή Οστρακίνα (1.981 μ.) και παίρνουμε το μονοπάτι που οδηγεί στο Λεβίδι (857 μ.). Κατηφορίζουμε μέσα από πυκνό δάσος ελάτων.

Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη, με ομαλή κατάβαση και δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες (ενδείκνυται για όλους).

Βαθμός δυσκολίας Α΄ ή Α+, εάν έχει και χιονισμένο πεδίο (3/5), 7,50 χλμ. και ώρες πορείας 3:30 (+/-) μαζί με τις στάσεις».

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, απογευματινές ώρες: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234».