O Φωκάς «σφυρίζει» το Τηλυκράτης-Καλαμάτα, αλλά σε άγνωστη έδρα

O Φωκάς «σφυρίζει» το Τηλυκράτης-Καλαμάτα, αλλά σε άγνωστη έδρα

Χθες έγιναν γνωστοί οι διαιτητές που θα διευθύνουν τις προσεχείς αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα της Super League 2, με τον Φωκάς (Αχαΐας) και τους Μωυσιάδη (Ηπείρου)-Ισακοβίδη (Λακωνίας) ως βοηθούς να ορίζονται στον αγώνα της Καλαμάτας με τον Τηλυκράτη. Ωστόσο, η συνάντηση που δεν θα γίνει στη Λευκάδα, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου, δεν θα γίνει ούτε στην Αγυιά, όπως είχε ανακοινωθεί προχθές από τη διοργανώτρια και αναφερόταν και χθες στην ΕΠΟ στο πρόγραμμα ορισμού των διαιτητών.

Απροσδόκητη «εμπλοκή» προέκυψε μετά την απόφαση της Παναχαϊκής στην οποία ανήκει το γήπεδο: «Λόγω έντονων αντιδράσεων των μελών του ερασιτεχνικού σωματείου και των φιλάθλων του ποδοσφαιρικού τμήματος κάνουμε άρση της παραχώρησης του γηπέδου καθώς δεν διασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα», αναφέρει σχετικά η αχαϊκή ΠΑΕ. Εξετάζεται ωστόσο η φιλοξενία του αγώνα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, κάποιες περιπτώσεις στην Αθήνα, καθώς και η Καρδίτσα, που προτείνεται από την ομάδα της Λευκάδας.

Στα αγωνιστικά της Καλαμάτας, ατομικό πρόγραμμα προπόνησης έκαναν χθες οι Τάτος και Μπαράλες που αποχώρησαν τραυματίες από το ντέρμπι με τον Ιωνικό και σήμερα που θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα φανεί αν οι δύο ποδοσφαιριστές θα τεθούν στην διάθεση του προπονητή Τόλη Τερζή για το ματς της Κυριακής με τον Τηλυκράτη. Στα πλάνα του νέου προπονητή της τοπικής μας ομάδας θα είναι πάντως ο Τζανακάκης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Η χθεσινή προπόνηση έγινε στη Μικρομάνη σε δύο γκρουπ σε εντατικούς ρυθμούς και από σήμερα θα επικεντρωθεί στην τακτική προσέγγιση του αγώνα με την ομάδα της Λευκάδας.

Νότιος όμιλος

Πρόγραμμα-διαιτητές 18ης αγωνιστικής

Κυριακή 11/2 – 15:00

Παναθηναϊκός Β’ – Χανιά: Τζαμουτζαντώνης (Χίου), Χριστοδούλου (Ημαθίας)-Πλακάς (Δυτ. Αττικής). 4ος Αλιάγας (Δυτ. Αττικής). Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρ. Παππάς (Αθηνών).

Διαγόρας Ρόδου – Ολυμπιακός Β’: Μαχαίρας, Μαραθωνίτης-Αραβίδης (Αθήνας). 4ος Τσατσουλής (Αθηνών). Παρατηρητής: Μοιραδωράκης (Πειραιά).

Γιούχτας – Αιγάλεω: Μόσχου (Λασιθίου), Φραγκιαδάκης (Λασιθίου)-Σγουράκης (Πειραιά). 4ος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου). Παρατηρητής: Μαράνος (Αθηνών).

Τηλυκράτης – Καλαμάτα: Φωκάς (Αχαΐας), Μωυσιάδης (Ηπείρου)-Ισακοβίδης (Λακωνίας). 4ος Μπεκιάρης (Κορίνθου). Παρατηρητής: Τριανταφυλλίδης (Δυτ. Αττικής).

Ιωνικός – Παναχαϊκή: Στάμος (Ηλείας), Καραλής (Ηλείας)-Μητροφάνης (Αθήνας). 4ος Ν. Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας). Παρατηρητής: Κωστούδης (Μακεδονίας).

Δευτέρα 12/2 – 16:00

Καλλιθέα – Ηλιούπολη (Action 24): Μανούχος (Αργολίδας), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)-Χριστάκογλου (Χαλκιδικής). 4ος Στεργιώτης (Αθηνών). Παρατηρητής: Πάχος (Χίου).


Ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ για Ντάουντα
«Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία, στα γήπεδα και την εξέδρα»

Ανακοίνωση για το ρατσιστικό σχόλιο που δέχθηκε ο παίκτης του Ιωνικού, Ντάουντα, από ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας στο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών, η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Περιστατικά που δεν συνάδουν με τα όσα πρεσβεύει το ποδόσφαιρο και ευρύτερα ο αθλητισμός συνέβησαν σε αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Super League 2, όπως καταγγέλθηκαν στον ΠΣΑΠΠ από συναδέλφους μας που αγωνίζονται στην κατηγορία.

Ο Κώστας Ρουγκάλας του Τηλυκράτη Λευκάδας δέχθηκε επίθεση μετά τη λήξη του αγώνα με τον Διαγόρα Ρόδου που διεξήχθη στις 4 Φεβρουαρίου του 2024, η οποία μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό του. Ο Σύνδεσμος στέκεται στο πλευρό του και θα του παράσχει νομική βοήθεια εφόσον επιθυμεί να οδηγήσει τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Αμπιόλα Ντάουντα του Ιωνικού μας κατήγγειλε πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Καλαμάτα που διεξήχθη στις 5 Φεβρουαρίου του 2024, την οποία και φυσικά καταδικάζουμε απερίφραστα. Ο ρατσισμός δεν έχει την παραμικρή θέση στην κοινωνία που θέλουμε, πόσο δε στους αγωνιστικούς χώρους και τις εξέδρες, και οφείλουμε να βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή διάκρισης».