Ο Γιώργος Λεβεντάκης τα “έψαλλε” (ξανά) στους κυβερνώντες

Ο Γιώργος Λεβεντάκης τα “έψαλλε” (ξανά) στους κυβερνώντες

Για πολλοστή φορά ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γεώργιος Λεβεντάκης, τα “έψαλλε” στους κυβερνώντες για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την Τριφυλία αλλά και την κατάσταση και επικαιρότητα στη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των θρησκευτικών τελετών του εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά, αφού έδωσε τις ευχές του για υγεία και χαρά, αναφέρθηκε στην επαπειλούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και άλλα θέματα ανεβάζοντας τους τόνους επιτιθέμενος στην κυβέρνηση για πρωτοβουλίες και προτεραιότητες που ιεραρχεί στην πολιτική της με αποφάσεις και νομοσχέδια.

Συγκεκριμένα, είπε ο κ. Λεβεντάκης: «Για το θέμα του Πρωτοδικείου. Είναι θλιβερό. Είναι γεγονός ότι μας έχει στεναχωρήσει, μας έχει προβληματίσει. Εμείς συμπαραστεκόμεθα, ό,τι κι αν χρειαστεί διότι θεωρώ ότι η Τριφυλία γενικότερα δεν της αξίζει αυτή η απαξίωση.

Ούτε η αφαίρεση των αστυνομικών τμημάτων, ούτε η αφαίρεση που έχουν κάνει στις τοπικές αυτοδιοικήσεις, που δε μπορεί ο δήμος να συνεργαστεί με την αστυνομία, με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα λοιπά, είναι απαξίωση και εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να υπάρξει μια σύμπνοια, μια αγάπη, και μια συνεργασία όλων μαζί γιατί αυτός ο τόπος – το βλέπουμε ότι – χάνεται, μέρα με τη μέρα χάνεται. Όλος ο τόπος, δεν εννοώ μόνο την Τριφυλία, όλος ο τόπος, γενικότερα το βλέπουμε.

Λοιπόν, πρέπει εν πάση περιπτώσει να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, να προστατεύσουμε τον τόπο μας, και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να παραμείνουνε. Δεν μπορεί τώρα 33.000 κόσμο, γιατί η απογραφή δεν είναι σωστή, και να φύγει το Πρωτοδικείο, να ταλαιπωρούνται μεγάλοι άνθρωποι. Ψηφιακά, ναι. Σε δέκα χρόνια; Που θα ’χει νέο κόσμο που θα μπορούνε να τ’ αντιμετωπίσουνε αυτά.

Τώρα, αυτοί οι μεγάλοι άνθρωποι θα πρέπει να πάνε στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη, αποδώ, αποκεί, όλη ταλαιπωρία, και το κόστος, αλλά εν πάση περιπτώσει ο υποβιβασμός, αξίζει; Αξίζει η Τριφυλία αυτό τον υποβιβασμό; Την αστυνομία, το Πρωτοδικείο, το ΙΚΑ, την Εφορία, το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο; Το Νοσοκομείο, θα πέσουνε κορμιά, θα γίνει πόλεμος. Δηλαδή, ευτυχώς που υπάρχει. Και το Νοσοκομείο λειτουργεί με την καλή ψυχή, το κουράγιο και τη θέληση των γιατρών και του προσωπικού. Για όνομα του Θεού, δηλαδή τι είμαστε;… […]

Τέλος πάντων, ποια υπηρεσία λειτουργεί; Να μας πούνε ποια υπηρεσία λειτουργεί. Όπου πας σου λέει “υποστελέχωση. Δεν έχω προσωπικό εδώ, δεν έχω προσωπικό εκεί, δεν έχω προσωπικό εκεί”.

Δηλαδή, και τα 400 δις που έχουμε πάρει, που πήγανε;
Λιμάνια, δρόμοι, τίποτα. Προχθές σκοτωθήκανε δύο νέα παιδιά και το τρίτο ακόμα χαροπαλεύει. Οι δρόμοι μας, τα φώτα μας. Δηλαδή, τι; Ποια ανάπτυξη;

Συγγνώμη για το ανέβασμα του τόνου, αλλά αυτές οι ανησυχίες μας διακατέχουν και εμένα προσωπικά και είμαι σίγουρος και όλους τους πατριώτες πάρα πολύ.

Και καλά θα κάνουν να σκύψουν (σ.σ. οι κυβερνώντες) σ’ αυτά τα προβλήματα και ν’ αφήσουν κάποια άλλα (σ.σ. προφανώς εννοεί το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών) που ασχολούνται τώρα. Θα το δουν αργότερα.

Και εν πάση περιπτώσει, αν θέλουν ας κάνουν δημοψήφισμα να δούμε τι προέχει να κάνουνε.
Να κοιτάξουμε το λαό μας ή να κοιτάξουμε πιο πέρα, άλλα πράγματα;
Που δε μ’ ενδιαφέρουν στο κάτω κάτω».

Του Ηλία Γιαννόπουλου