Ορκωμοσία για 681 νεοσύλλεκτους χθες στην Καλαμάτα

Ορκωμοσία για 681 νεοσύλλεκτους χθες στην Καλαμάτα

Όρκο πίστης στην πατρίδα και υπακοής στο Σύνταγμα και στους νόμους έδωσαν 681 νεοσύλλεκτοι της 2024 Α’ ΕΣΣΟ, στην ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη ορκωμοσία που πραγματοποιείται στο στρατόπεδο από τη στιγμή που επαναλειτούργησε ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ ήταν ο διοικητής ΔΙΚΕ (IV Μεραρχία Πεζικού “Πελοπόννησος”), υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος. Στο χαιρετισμό του προς τους νεοσύλλεκτους, μεταξύ άλλων, τους είπε ότι ο όρκος που έδωσαν δεν ήταν μόνο ηθική δέσμευση, αλλά και αόρατος δεσμός με όσους υπερασπίστηκαν το έθνος κατά την ιστορική του πορεία.

Ανέφερε ακόμα ότι η θητεία στο Στρατό είναι για όλους πολύ μεγάλη τιμή και υποχρέωση, είναι η μεγαλύτερη προσφορά στην πατρίδα και στους απανταχού Έλληνες.

Κλείνοντας και απευθυνόμενος στους γονείς των νέων οπλιτών, τους ευχαρίστησε που εμπιστεύονται στον Ελληνικό Στρατό τα παιδιά τους, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι οι διοικητές τους θα ενδιαφέρονται σαν να είναι δικά τους παιδιά.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση, με τους νέους οπλίτες να λαμβάνουν την καθιερωμένη άδεια και να επιστρέφουν για λίγο στα σπίτια τους.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση