Παράταση για την ολοκλήρωση του δρόμου Στούπα – Πλάτσα – Άγιος Νίκωνας

Παράταση για την ολοκλήρωση του  δρόμου  Στούπα – Πλάτσα –  Άγιος Νίκωνας

Παράταση μέχρι το Μάρτιο ενέκρινε η Περιφερειακή Επιτροπή για την ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση 1ης επαρχιακής οδού, τμήμα Στούπα – Πλάτσα –  Άγιος Νίκωνας», προϋπολογισμού 1.115.900 ευρώ.

Το έργο εκτελείται από την Τεχνική Εταιρεία «Αλέξανδρος ΑΕ» με έκπτωση 12% και έχει διακοπεί, καθώς δεν έχει εξοφληθεί ο 1ος λογαριασμός, γεγονός που είναι και ο λόγος της παράτασης.

Εργασίες
Το έργο έχει λάβει συνολικά μέχρι σήμερα τέσσερις παρατάσεις, ενώ προβλέπει βελτίωση της 1ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Στούπα – Πλάτσα – Άγιος Νίκωνας. Συγκεκριμένα, θα γίνει νέα ασφαλτόστρωση (απόξεση κατά τμήματα παλαιού ασφαλτοτάπητα, διάστρωση ισοπεδωτικής στρώσης και νέου ασφαλτοτάπητα) σε τμήματα που είναι αναγκαίο σύμφωνα με την τεχνική έκθεση.

Επίσης, προβλέπεται κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, απομάκρυνση στύλων της ΔΕΗ, κατασκευή μικρού τοίχου αντιστήριξης και καθαρισμός τάφρων σε μεγάλο τμήμα του οδικού άξονα.

Επίσης, έχει γίνει μελέτη από ιδιώτη για την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση προς Άγιο Νικόλαο.

Τέλος, θα γίνει διαγράμμιση με θερμοπλαστικό και ψυχροπλαστικό υλικό και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων και πινακίδων ένδειξης επικίνδυνων θέσεων.

Δεν έχει πληρωθεί
Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το 60% περίπου των εργασιών και συγκεκριμένα ασφαλτόστρωση τμημάτων  σε έκταση 23.900 m2 και διαγράμμιση τμήματος 2.000 m2

Υπολείπονται ακόμα οι εξής εργασίες: Χωματουργικές εργασίες, καθαρισμός τάφρων, τεχνικές εργασίες, κατασκευή ασφαλτικού τμήματος 12.000 m2 και διαγράμμιση νέου τμήματος 5.000 m2.

Τον Αύγουστο του 2023 ο ανάδοχος υπέβαλε ειδική έγγραφη δήλωση διακοπής εργασιών λόγω μη πληρωμής του πρώτου λογαριασμού του έργου, ο οποίος έχει σταλεί στο Περιφερειακό Ταμείο από τον Απρίλιο του 2023. Έως σήμερα δεν έχει γίνει πληρωμή του λογαριασμού και το έργο παραμένει σε διακοπή. Γι’ αυτό εγκρίθηκε και η παράταση έως 31 Μαρτίου 2024.

Της Βίκυς Βετουλάκη