Πρ. Παυλόπουλος για δημοψήφισμα: Χωρίς τη δέσμευση του Τσίπρα θα είχα παραιτηθεί

Πρ. Παυλόπουλος για δημοψήφισμα: Χωρίς τη δέσμευση του Τσίπρα θα είχα παραιτηθεί

«Μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι το δημοψήφισμα έγινε για να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα και στήριξη στη διαπραγμάτευση που έπρεπε να γίνει, του ανέφερα ότι το δίλημμα δεν μπορεί να είναι “μέσα ή έξω” από την Ευρώπη» τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όταν έγινε το δημοψήφισμα (σ.σ. το 2015), την Κυριακή το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι το δημοψήφισμα έγινε για να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα και στήριξη στη διαπραγμάτευση που έπρεπε να γίνει. Αφού είχα και αυτή τη δήλωσή του, γιατί αλλιώς θα είχα παραιτηθεί –τότε είχαν κοπεί οι γέφυρες με την Ευρώπη, εκείνη την τραγική εβδομάδα– επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συζήτηση με τον δημοσιογράφο της «Κ», Νότη Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου με θέμα «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια μετά», το οποίο συνδιοργανώνουν η Καθημερινή, το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics.

Πρόσθεσε πως όταν προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα, «που δεν μπορούσα να αποτρέψω», ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα πως το δίλημμα δεν μπορεί να είναι «μέσα ή έξω» από την Ευρώπη.

«Κάλεσα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των δημοκρατικών δυνάμεων. Ηταν συγκλονιστική εκείνη η ημέρα. Η υπευθυνότητα των πολιτικών αρχηγών, συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γιατί ήταν μεγάλη υπόθεση, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να πάρει επάνω το βάρος να στηρίξει κάτι για το οποίο θα μπορούσε να “σταθεί στη γωνία”», ανέφερε.

Πηγή: Η Καθημερινή