Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΡΟ ημερών συνελήφθη η Κωνσταντίνα συζ. Αθανασίου Τζιούρα εκ Μερόπης, διότι εγκαταληφθείσα υπό του ανδρός της και μη έχουσα τα μέσα συντηρήσεως αυτής και του μονοετούς τέκνου της, εγκατέλειψε τούτο εις τας γραμμάς της αμαξοστοιχίας Αθηνών – Καλαμών. Ευτυχώς χάρις εις την παρατηρητικότητα και την ετοιμότητα του μηχανοδηγού το ατυχές παιδίον απέφυγε κάθε κίνδυνον και παρεδόθη ακολούθως εις τον Αστυνομικόν Σταθμάρχην Διαβολιτσίου δια τα περαιτέρω.

-ΣΧΕΤΙΚΩΣ με την ανακάλυψιν και σύλληψιν των δραστών της αποπείρας διαρρήξεως του εν Μελιγαλά Υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης, επληροφορήθημεν αρμοδίως ότι η αποκάλυψις και σύλληψις τούτων οφείλεται χάρις εις τας ενεργείας και την αστυνομικήν ικανότητα του ανθυπασπιστού της Χωροφυλακής Παύλου Βιργινίου, όστις απέστειλε φωτογραφίας μερικών εκ των δραστών, τους οποίους εθεώρει ως υπόπτους, εις το Τμήμα Μελιγαλά και ούτω επετεύχθη η σύλληψίς των.

-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ και απεστάλησαν εις τον Εισαγγελέα οι Χρίστος Τσάμας κατηγορούμενος επί αδίκω επιθέσει, Βασίλειος Ξαρχάκος επί αυτοδικία, Δημ. Παναγιωτόπουλος επί αντιστάσει, Βασ. Γραφίδης επί αδίκω επιθέσει κατ’ αστυνομικών οργάνων, Απόστολος Κωνσταντόπουλος, Δημοσθένης Σαραντόπουλος και Ιωάννης Ξερικός πάντες επί κλοπή διαρρήξεως.