Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ περί την μεσημβρίαν έξωθι του καφενείου «Πάνθεον» συνεπλάκησαν δια χρηματικάς διαφοράς ο Μιχαήλ Λαγωνικάκος και Σταύρος Μαλικούρτης εμπορομεσίτης.

Κατά την συμπλοκήν ο πρώτος εξαγαγών περίστροφον επυροβόλησεν άπαξ κατά του δευτέρου, όστις όμως κατόρθωσε να διαφυλαχθή και ούτω η σφαίρα ηστόχησεν. Αμφότεροι συλληφθέντες υπό οργάνων του β΄ αστυνομικού τμήματος ωδηγήθησαν εις το Α΄ Αστυνομικόν εις την δικαιαιοδοσίαν του οποίου υπάγεται το μέρος ένθα εξετυλίχθη η συμπλοκή.

-ΕΛΗΦΘΗ χθες τηλεγράφημα εκ Θουρίας, καθ’ ο την 2ην πρωινήν προχθές εξερράγη εκεί πυρκαϊά αποτεφρώσασα το παντοπωλείον Ευσταθίου Μανδηλάρη, το κουρείον Σκουρλέτη και το υποδηματοποιείον Σκαλαίου. Το τηλεγράφημα δεν διαλαμβάνει την προέλευσιν του πυρός ούτε αν τα καέντα ήσαν ησφαλισμένα.

-ΧΘΕΣ την 11.30΄π.μ. εις Μελιγαλά και έξωθι της οικίας του ο Παύλος Διον. Γιαννόπουλος 24ετής, σκύψας το σώμα του να συλλάβη το σχοινίον της διερχομένης εκείθε αιγός του, επλήγη υπό μιας φαλτσέτας αιχμηράς την οποίαν έφερεν εις την ζώνην του εις την οσφυακήν χώραν. Η φαλτσέτα διέτρησε το ήπαρ του ατυχούς νέου όστις παθών ακατάσχετον αιμορραγίαν απεβίωσεν.