Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ραδιόφωνο στο Πατάρι» στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ραδιόφωνο στο Πατάρι» στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου και Κινηματογράφου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου & Κινηματογράφου (13 Φεβρουαρίου), το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας φιλοξενεί την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, το ντοκιμαντέρ «Ραδιόφωνο στο Πατάρι». Παρών θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας Θανάσης Παπακώστας, ενώ θα πραγματοποιηθεί σύνδεση μέσω Skype με την Ντέπυ Βρεττού, ραδιοφωνική παραγωγό της ΕΡΤ, επιμελήτρια της εκπομπής Doc on Air και μία από τους ιδρυτές της ΕΡΤ OPEN, τότε που έπεσε το «μαύρο» στην Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Καλαμάτας, Μαρία Τομαρά.

Ραδιόφωνο στο Πατάρι (68′), 2015

Η ταινία παρακολουθεί τη μεγάλη περιπέτεια του Αυτοδιαχειριζόμενου Μεταδεύτερου, του πιο ανοιχτού web radio στην Ελλάδα. Χωρίς ιδιοκτήτη, χωρίς διαφημίσεις, το Μεταδεύτερο, ραδιόφωνο πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης, μεταδίδει 24ωρο ζωντανό πρόγραμμα με εκπομπές για τις τέχνες, δημοσιογραφικά μαγκαζίνο και τακτικές ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών. Συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ηχολήπτες, μέλη συλλογικοτήτων – όλοι εθελοντές και χωρίς αμοιβή.

Ο αρχικός πυρήνας της ομάδας συγκροτήθηκε στην ΕΡΤ μετά την επιβολή του «μαύρου» το 2013. Από τον Ιούνιο του 2014, ο σταθμός εκπέμπει από δικά του στούντιο στο πατάρι του δισκοπωλείου Music Corner στην Αθήνα. Το ντοκιμαντέρ ερευνά τις ιστορικές ρίζες από το Β’ και το Γ’ Πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας, καταγράφει το παρόν και ανιχνεύει το μέλλον ενός ραδιοφώνου συλλογικού, πολιτικοποιημένου και ακηδεμόνευτου.

Χώρος: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Κουτσομητοπούλου 6, Καλαμάτα

Ώρα προσέλευσης: 8.30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη