Ρομά από Καλαμάτα και Τρίπολη ρήμαζαν σπίτια στην Ηλεία

Ρομά από Καλαμάτα και Τρίπολη ρήμαζαν σπίτια στην Ηλεία

Τους πρόδωσαν οι φωτογραφίες με κλοπιμαία που αναρτούσαν στα social

«Η χαρά ότι έκλεβαν και δεν τους είχαν πιάσει» πρόδωσε τρεις Ρομά, καθώς είχαν λατρεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία όμως τους οδήγησε στα ίχνη των αστυνομικών.

Ο λόγος για δύο Ρομά από την Καλαμάτα και έναν από την Τρίπολη, οι οποίοι πήγαιναν «εκδρομή» μέχρι την Ηλεία για να διαρρήξουν σπίτια.

Μάλιστα, φωτογράφιζαν ό,τι έκλεβαν και το… ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτές οι αναρτήσεις ήταν και η αρχή του τέλους τους.

Από την Καλαμάτα στην Ηλεία
Την υπόθεση εξιχνίασε έπειτα από μεθοδική έρευνα το Τμήμα  Ασφάλειας Ήλιδας, ενώ αποδείχτηκε ότι ένας 34χρονος από την Καλαμάτα, ένας 21χρονος επίσης από την Καλαμάτα κι ένας 38χρονος από την Τρίπολη είχαν διαπράξει 7 κλοπές και μια απόπειρα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας προέκυψε ότι οι τρεις δράστες από τις 11 έως τις 27 Οκτωβρίου 2023, σε περιοχές του Δήμου Ήλιδας, διέπραξαν κλοπές, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά το ποσό των 4.950 ευρώ, κοσμήματα και τιμαλφή, αξίας 11.700 ευρώ.

Οι τρεις Ρομά δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και έχοντας διακριτούς ρόλους. Είχαν οργανωθεί με σκοπό την διάρρηξη σπιτιών, στα οποία έμπαιναν αφού παραβίαζαν εισόδους με αιχμηρά αντικείμενα.

Καμάρωναν
Πριν από τις διαρρήξεις επόπτευαν τα σπίτια που είχαν βάλει «στο μάτι» και έμπαιναν εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων. Ταυτόχρονα, ενάλλασσαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των κλοπών και τη μεταφορά των κλοπιμαίων, προκειμένου να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός και η σύλληψή τους από τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι τρεις Ρομά ξεκινούσαν από Καλαμάτα και Τρίπολη και με διαφορετικά αυτοκίνητα έφταναν στην Ηλεία, ενώ διέρρηξαν σπίτια σε Αμαλιάδα, Δουνέικα και Κεραμιδιά.

Ήταν, δε, τόσο θρασείς που μετά τις διαρρήξεις έκαναν αναρτήσεις των κλοπιμαίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, η Αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

Της Βίκυς Βετουλάκη