Σεκιούριτι και κάμερες στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Καλαμάτας

Σεκιούριτι και κάμερες  στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Καλαμάτας

Σημαντικά βήματα για την ασφάλεια των χώρων του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου, προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητά του και να μπορέσει να προσελκύσει κι άλλες επιχειρήσεις, κάνει η δημοτική εταιρεία Διοκλής Α.Ε.

Χθες, ο νέος πρόεδρος του «Διοκλή», Κώστας Παπαδάκης, επισκέφθηκε τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο και τους ενημέρωσε για την έναρξη φύλαξης των χώρων από ιδιωτική εταιρεία (σεκιούριτι), αλλά και για την τοποθέτηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καμερών παρακολούθησης.

Τα καταστήματα στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο έχουν γίνει επανειλημμένες φορές λεία κλεφτών, ενώ την τελευταία φορά λεηλάτησαν κατάστημα που λειτουργεί εκεί με παραδοσιακά προϊόντα.

Θέματα ασφάλειας
Ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε τους επαγγελματίες, μετά και τη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του, ότι με τη σύμφωνη γνώμη και του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης που παρέχει υπηρεσίες στο Βιοτεχνικό Πάρκο θα φυλάει και το Δυτικό Εμπορικό Κέντρο. Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει από τη Δευτέρα η φύλαξη των εκεί χώρων. Επίσης, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθεί σύστημα παρακολούθησης των χώρων με κάμερες.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ακόμη στους επαγγελματίες ότι απευθύνθηκε και στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, τον οποίο ευχαρίστησε, και ήδη έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες στην περιοχή, με έμφαση από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Τέλος, τους ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσουν και εργασίες αναβάθμισης του κέντρου, με βαψίματα, ευπρεπισμό κοινόχρηστων χώρων και φυτεύσεις.

Καταλήγοντας σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος του είναι να αποκτήσει ζωή το Δυτικό Εμπορικό Κέντρο και να λειτουργήσει όπως είχε σχεδιαστεί, δηλαδή με ανοικτά καταστήματα και όχι απλώς με χώρους που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες

Επαγγελματίες
Από την πλευρά τους, ο επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που έγιναν δεκτά τα αιτήματά τους, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια είναι διαχρονικό πρόβλημα του χώρου. Χρόνια τώρα, όπως είπαν, το κέντρο δε λειτουργεί σωστά, ενώ ευχήθηκαν ο πρόεδρος να κάνει κι άλλα πράγματα, προκειμένου κι άλλοι επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν εκεί και τα καταστήματα να είναι ανοικτά καθημερινά και όχι μόνο κάθε Πέμπτη που είναι η λαϊκή αγορά με τα είδη ελαφράς βιοτεχνίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη