Συλλήψεις για ναρκωτικά και κλοπές σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Συλλήψεις για ναρκωτικά και  κλοπές σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες σε όλους τους νομούς της  Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.059 άτομα, εκ των οποίων 835 ήταν Έλληνες και 224 αλλοδαποί, καθώς και σε 738 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν απ’ όλους τους νομούς 83 άτομα, από τα οποία 57 ήταν Έλληνες και 26 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 48 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 169 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τρία άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα: Στην Καλαμάτα μία 26χρονη κι ένας 23χρονος Πακιστανός, διότι κατείχαν από κοινού κάνναβη βάρους  10,1 γραμμαρίων. Στη Σπερχογεία συνελήφθη ένας 46χρονος με ένα ναρκωτικό δισκίο.

-Ένας 23χρονος Ρομά για κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν τον 23χρονο να οδηγεί μηχανάκι, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, είχε κλαπεί από 5 έως 9 Δεκεμβρίου του 2023 από την Καλαμάτα. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

-Τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, έπειτα από πληροφορία, έγινε έρευνα σε σπίτι 72χρονης στην Άνθεια, όπου βρέθηκε να κατέχει παράνομα ένα πιστόλι, όπως και χρυσαφικά (ένα μενταγιόν, ένα δαχτυλίδι, τρεις αλυσίδες, ένα σταυρό και δύο κουμπώματα αλυσίδας), για τα οποία δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τη νομιμότητα κατοχής και ερευνάται πηγή προέλευσή τους. Τα υπόλοιπα δύο άτομα συνελήφθησαν, διότι είχαν κυνηγετικά όπλα οι άδειες των οποίων είχαν λήξει.

-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.