Τα Φιλιατρά τιμούν και γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο – Το πρόγραμμα

Τα Φιλιατρά τιμούν και γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο – Το πρόγραμμα

Λαμπρός αναμένεται να είναι και ο φετινός ο εορτασμός του προστάτου και πολιούχου των Φιλιατρών, Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου σήμερα και αύριο!

Τις θρησκευτικές τελετές λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι προσκεκλημένοι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και Γρεβενών κ. Δαβίδ μετά του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σήμερα και ώρα 6.00 μ.μ.: Άφιξη σεβασμιωτάτων μητροπολιτών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου & Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών, όπου θα τελεστεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και συγχοροστατούντων αυτώ, των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

9.00 μ.μ. – 3.00 π.μ.: Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους.

Αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής: 7.00 π.μ.: Όρθρος στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου & Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών, χοροσταντούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ. Ώρα 8.30 π.μ.: Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείον Λόγον και συλλειτουργούντων αυτώ, των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

9.30 π.μ.: Παράταξη Φιλαρμονικών και Σχολείων προ του Ιερού Ναού.

10.00 π.μ.: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό.

10.45 π.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους στις κεντρικές οδούς της πόλεως και εκτενής Δέηση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών.

6.00 μ.μ.: Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου: Ώρα 7.00 – 10.00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

10.00 π.μ.: Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων κτητόρων, ανακαινιστών, δωρητών, ευεργετών, ιερέων, διακόνων και επιτρόπων του Ιερού Ναού, ως και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.
Η.Γ.