Το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής

Το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής

Ήταν το 1983, όταν στα γραφικά σοκάκια της Απάνω Χώρας ξεχύθηκαν με άπλετο κέφι και ζωντάνια οι πρώτες οργανωμένες καρναβαλικές ομάδες, καθιερώνοντας έναν θεσμό που εξαπλώθηκε το 2011 ως την Ερμούπολη και σκόρπισε σε όλο το νησί νότες ευθυμίας και ξεγνοιασιάς. Έκτοτε, το Συριανό Καρναβάλι αναβαθμίζεται συνεχώς, περιλαμβάνοντας ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις και προσελκύοντας εκατοντάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, κατοίκων αλλά και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συριανό Καρναβάλι αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του τόπου μας, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο τις γοητευτικές αντιθέσεις της μεσαιωνικής Άνω Σύρου με τη ρεμπέτικη παράδοση και της νεοκλασικής Ερμούπολης με το εμβληματικό Θέατρο Απόλλων.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, πιστός και φέτος στο ραντεβού του, με την πολύτιμη συνεργασία των δεκάδων καρναβαλικών ομάδων, των χορηγών, των τοπικών συλλόγων και πολλών εθελοντών, διοργανώνει σε πυρετώδεις ρυθμούς το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2024, μια εξαιρετική διοργάνωση που θα ζωντανέψει το νησί μας από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο 2024 και θα αποτελέσει την αφορμή να έρθουμε όλοι πιο κοντά και να ζήσουμε ανεπανάληπτες στιγμές κεφιού, διασκέδασης και παράδοσης!

Μουσική, χορός, τραγούδι, χρώματα, αρώματα και πολλές εκπλήξεις είναι λίγα μόνο από αυτά που σας υποσχόμαστε για το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2024!