Αδέλφια στο Πεταλίδι είχαν στα σπίτια τους αρχαία αντικείμενα

Αδέλφια στο Πεταλίδι είχαν στα σπίτια τους αρχαία αντικείμενα

Κατασχέθηκαν αμφορείς, σκεύη και τμήματα αγγείων

Αμφορείς και τμήματα αρχαίων αντικειμένων που, σύμφωνα με αρχαιολόγο, είναι από την Ελληνιστική Περίοδο, είχαν στα σπίτια τους δύο αδέλφια στο Πεταλίδι.

Ύστερα από πληροφορία που έφτασε στην Αστυνομία, οργανώθηκε επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και συνελήφθησαν τα δύο αδέλφια για παράβαση των νομοθεσιών περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και ναρκωτικών.

Παλαιότερα τα δύο αδέλφια είχαν απασχολήσει και πάλι τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών.

Αμφορείς και σκεύη
Έπειτα από αξιολόγηση των πληροφοριών που έφτασαν στην Αστυνομία, την Τετάρτη το πρωί οργανώθηκε επιχείρηση και έγινε έρευνα στα σπίτια των δύο αδελφών, 67 και 69 ετών. Κατά τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, στο σπίτι του 67χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις αμφορείς, ένα μεταλλικό σπαθί (ξιφολόγχη), ένα μεταλλικό τελετουργικό σκεύος με προχοή και ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 24 γραμμαρίων.

Στο σπίτι του 69χρονου βρέθηκαν μία πήλινη οινοχόη, επτά θραύσματα αγγείων και αμφορέων, ένα στόμιο αγγείου και μικροποσότητα κάνναβης.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, σύμφωνα με αρχαιολόγο, χρονολογούνται κατά την Ελληνιστική, Πρώιμη και Όψιμη, Περίοδο και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Τα δύο αδέλφια χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Από τον εισαγγελέα, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Της Βίκυς Βετουλάκη