Αφιέρωμα της «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» στον Αστέρα Βαλύρας και το Μαρακανά

Αφιέρωμα της «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» στον Αστέρα Βαλύρας και το Μαρακανά

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 23:00 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» της ΕΡΤ3 με την παρουσίαση της ιστορικής ομάδας του Αστέρα Βαλύρας. Οι συντελεστές της παραγωγής είχαν βρεθεί πριν λίγες εβδομάδες στην περιοχή μας για το ρεπορτάζ και τα γυρίσματα και οι φίλαθλοι της Μεσσηνίας και ειδικά της Βαλύρας περιμένουν με ανυπομονησία την προβολή του αφιερώματος στους «Κιτρινόμαυρους» της Ιθώμης.

Να σημειώσουμε ότι η εκπομπή «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» τιμήθηκε με ένα από τα δημοσιογραφικά βραβεία στην ετήσια εκδήλωση απονομών του ΠΣΑΤ που πραγματοποιήθηκε πολύ πρόσφατα. Εν όψει της προβολής αναφέρεται:

Ένα χωριό, μια ομάδα, ένα όνειρο, ένα κερδισμένο λαχείο και ένα Μαρακανά με στραβά δοκάρια και λακούβες που δεν έχει πατήσει ποτέ σε αυτό, πόδι Βραζιλιάνου. Αυτός είναι ο Αστέρας Βαλύρας που έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες στο παρελθόν. Έφτασε μέχρι τις εθνικές κατηγορίες χάρη στον βέρο Βαλυριώτη Γιάννη Μπουρίκα που ξόδεψε στην ομάδα τα εκατομμύρια που κέρδισε στο λαχείο. Μέχρι προετοιμασία στη Βουλγαρία έστειλε την ομάδα για να ξεφύγει από το τοπικό. Και μπορεί μετά από χρόνια τα εκατομμύρια να τελείωσαν και η ομάδα να έπεσε στη χαμηλότερη ερασιτεχνική κατηγορία, η αγάπη για το χωριό την κράτησε ζωντανή.

Η νέα γενιά Βαλυριωτών δεν έχει εκατομμύρια να διαθέσει για μεταγραφές, έχει όμως ατελείωτη αγάπη για τον Αστέρα και το Μαρακανά και μπόλικα ηρεμιστικά για να βγάζει η ομάδα τον αγώνα με… έντεκα παίκτες.

Συντελεστές:
Ιδέα / Σενάριο / Διεύθυνση Παραγωγής – Θανάσης Νικολάου

Σκηνοθεσία / Διεύθυνση Φωτογραφίας – Κώστας Αμοιρίδης

Οργάνωση Παραγωγής – Αλεξάνδρα Καραμπουρνιώτη

Αρχισυνταξία / Βοηθός διευθυντή παραγωγής – Θάνος Λεύκος Παναγιώτου

Δηµοσιογραφική Έρευνα – Σταύρος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Τυχάλας

Αφήγηση – Στέφανος Τσιτσόπουλος

Μοντάζ – Παύλος Παπαδόπουλος

Βοηθός µοντάζ – Δημήτρης Παπαναστασίου

Εικονοληψία – Γιάννης Σαρόγλου, Ζώης Αντωνής, Γιάννης Εμμανουηλίδης, Δημήτρης Παπαναστασίου, Κωνσταντίνος Κόττας, Νώντας Μπέκιας

Ηχοληψία – Τάσος Καραδέδος, Σίμος Λαζαρίδης

Σχεδιασµός Γραφικών – Θανάσης Γεωργίου.