«Ακρίτας»: Μουσικό αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

«Ακρίτας»: Μουσικό αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη  στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Την πρώτη του εκδήλωση για τη φετινή χρονιά ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Σάββατο, 16 Μαρτίου, στις 8.00 το βράδυ, στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, ο Μουσικοφιλολογικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Ακρίτας». Πρόκειται για μια μουσική παράσταση στη μνήμη του Χρόνη Αηδονίδη.

Συνεχίζοντας τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές τους εμφανίσεις, τα μέλη του συλλόγου θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ένα αφιέρωμα στον θρακιώτικης καταγωγής μουσικό, στο οποίο θα συμμετάσχουν ερμηνευτικά τόσο τα μέλη του «Ακρίτα» όσο και ο Βαγγέλης Δημούδης, ο οποίος θα επενδύσει ερμηνευτικά τη βραδιά.

Ακολούθως θα βρεθούν επί σκηνής για να παρουσιάσουν θρακιώτικους χορούς μέλη του Συλλόγου «Οι φίλοι της Παράδοσης», συνοδευόμενοι από ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βαγγέλη Κώτσου.

Συνέντευξη Τύπου

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από πλευράς του «Ακρίτα» εν όψει της μεθαυριανής εκδήλωσης, ο πρόεδρός του Δημήτρης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι για τον Χρ. Αηδονίδη, παρότι ήταν ένας από τους μεγάλους δάσκαλους της παραδοσιακής μουσικής, δεν έχει προηγηθεί καμία σχετική εκδήλωση προς τιμήν του. Όπως πρόσθεσε, πολύ γνωστά παραδοσιακά τραγούδια έγιναν γνωστά χάρις στον Χρόνη Αηδονίδη, και έτσι η συγκεκριμένη μουσική εκδήλωση «ήταν κάτι που του το χρωστούσαμε».

Προπώληση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια καθημερινά από τα γραφεία του συλλόγου «Ακρίτας», επί της οδού Αιπύτου 11 (Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας), κατά τις ώρες 10.00 π.μ.-1.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο και στο Μέγαρο Χορού (Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί).

Γενική είσοδος: 15 ευρώ.

Χρ.Μ.