Αλ. Χαρίτσης για υπουργό Υγείας: Απαξίωση και προσβολή των πολιτών

Αλ. Χαρίτσης για υπουργό Υγείας: Απαξίωση και προσβολή των πολιτών

Λόγο για κοινοβουλευτική απρέπεια κάνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς έχει καταθέσει εδώ και δύο μήνες ερωτήσεις προς τον υπουργό Υγείας, που δεν έχουν απαντηθεί.

Όπως σημειώνει: «Εδώ και δύο μήνες έχω απευθύνει προς τον υπουργό Υγείας δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.

Η μία (8/1/2024) αφορούσε στην απαξίωση του ΕΚΑΒ στο νομό μας, με αφορμή τη μίσθωση ιδιωτικού ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά και τη συνεχόμενη υγειονομική  απαξίωση των κατοίκων της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας και Πυλίας.

Η επόμενη (30/1/2024) αφορούσε στη διακοπή λειτουργίας της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία, σε συνδυασμό με την απουσία ογκολόγου ιατρού και στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, καθιστά αδύνατη ή τραγικά δύσκολη τη θεραπεία εκατοντάδων ασθενών με ιδιαίτερα επιβαρυμένη υγεία σε όλη τη Νότια Πελοπόννησο.

Μέχρι σήμερα καμία από τις δύο αυτές ερωτήσεις δεν έχει απαντηθεί.

Το γεγονός αυτό δε συνιστά μόνο κοινοβουλευτική απρέπεια.

Συνιστά συνολική απαξίωση και προσβολή των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό ήρθε να προστεθεί και η απαράδεκτη απάντηση της υφυπουργού Υγείας κας Αγραπιδάκη, η οποία σε απάντηση μεταγενέστερης ερώτησης βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος (φαίνεται πως οι απαντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι επιλεκτικές…) μας πληροφορεί ότι δε χρειάζεται κάποια ενίσχυση το ΕΚΑΒ στη Νοτιοδυτική Πυλία και οι ανάγκες των κατοίκων καλύπτονται επαρκώς…

Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους».