Απάντηση Π. Λύρα σε δελτίο Τύπου των κοινοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης «Καλαμάτα_Μετά»

Απάντηση Π. Λύρα σε δελτίο Τύπου των κοινοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης «Καλαμάτα_Μετά»

Σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 (σ.σ. προχθές), κυκλοφόρησε δελτίο Τύπου που υπογράφεται από τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Καλαμάτα_Μετά», τα οποία είναι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας. Δηλαδή, 4 από τα 15 μέλη που έχει στο σύνολό του το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας.

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:15 τους είχε σταλεί νόμιμη πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, αλλά δεν προσήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου και η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Απείχαν από τη διαδικασία που έχουν υποχρέωση να μετέχουν, όπως σε όλες τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, και σε περίπτωση κωλύματος να ενημερώνουν τον πρόεδρο του Σώματος. Η ενημέρωση του προέδρου δεν έγινε, η συνεδρίαση του Συμβουλίου δεν έγινε, αλλά έγινε η «αμέτρητου θαυμασμού» πολιτική κίνηση!

Από τους 4 κοινοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Καλαμάτα_Μετά» έγινε δελτίο Τύπου με λόγια, πολλά λόγια και με απαξιωτικές αναφορές στο πρόσωπό μου, που δε θα τις χαρακτηρίσω, ούτε θα τους χαρακτηρίσω!

Είμαστε όλοι συνάδελφοι και έχουμε δεσμευτεί και ορκιστεί να υπηρετήσουμε το καλό της πόλης μας και το συμφέρον των συμπολιτών μας. Ο ρόλος μας είναι εντός των συνεδριάσεων των Συμβουλίων μας, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, πριν και πάνω από όλα να υπάρχουμε «εν σώματι» και κατά δεύτερον «να βγάζουμε παράρτημα»! Αυτά για την ώρα και ελπίζω ο τρίτος μήνας θητείας κάποιων να είναι διδακτικός… Έχουμε πορεία μπροστά μας και οι συμπολίτες μας περιμένουν ουσιαστικό λόγο και παρεμβάσεις από εμάς και όχι «χαρτοπόλεμο»!

Άντε και καλά κούλουμα!

Παναγιώτης Ι. Λύρας
Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας