Απολογείται αύριο στον ανακριτή η οικογένεια Ρομά για τη διακίνηση ηρωίνης

Απολογείται αύριο στον ανακριτή η οικογένεια Ρομά για τη διακίνηση ηρωίνης

Την πόρτα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας πέρασε χθες η οικογένεια Ρομά από τη Σπερχογεία που συνελήφθη τη Δευτέρα για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης.

Στον 37χρονο πατέρα, στην 33χρονη σύζυγο και στο 17χρονο γιο τους ασκήθηκαν διώξεις και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Από τον ανακριτή ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το πρωί.

Και οι τρεις συνελήφθησαν τη Δευτέρα, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις προμηθεύονταν, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, ναρκωτικές ουσίες από περιοχές της Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια τις διακινούσαν σε περιοχές της Μεσσηνίας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, για να μην εντοπίζονται τα ναρκωτικά τα απέκρυπταν σε σημεία κοντά στο σπίτι τους, κάτω από απορρίμματα, σε τρύπες δένδρων ή τα έθαβαν σε παραπλήσια από την οικία τους αγροκτήματα. 

Στις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ηρωίνη συνολικού βάρους 149,2 γραμμαρίων (άλλη ήταν κρυμμένη κάτω από σκουπίδια και άλλη σε αυτοφυή βλάστηση).

Επίσης, βρέθηκαν θαμμένα δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν κλαπεί από τη Μεγαλόπολη και την Γκοριτσά Σπάρτης. Τα κλεμμένα όπλα φέρεται να είχαν φτάσει στα χέρια τους ως αντίτιμο για την αγορά ναρκωτικών.

Β.Β.