Δήμος Καλαμάτας: Παρουσίαση προσχεδίου πρόληψης δασικών πυρκαγιών

Δήμος Καλαμάτας: Παρουσίαση προσχεδίου  πρόληψης δασικών πυρκαγιών

Πραγματοποιήθηκε προχθές η παρουσίαση του προσχεδίου πρόληψης δασικών πυρκαγιών, στο οποίο ο Δήμος Καλαμάτας επιλέχθηκε να συμμετάσχει μαζί με το Δήμο Κισσάμου, παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, μελών της Δημοτικής Αρχής, προέδρων Κοινοτήτων, εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Δασών Καλαμάτας, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, του ΕΚΑΒ, εθελοντικών οργανώσεων και τοπικών φορέων και οργανισμών.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο πρόληψης δασικών πυρκαγιών στο Δήμο Καλαμάτας συντάσσεται στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί τη WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), και την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και της ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis, με τίτλο «Κατάρτιση και εφαρμογή σχεδίων δράσης για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών σε τοπικό επίπεδο».

Κατά τη διαβούλευση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση, οι υπεύθυνοι του έργου ενημέρωσαν για την πρόοδο του υπό κατάρτιση σχεδίου, ενώ συζήτησαν και αντάλλαξαν σχόλια και απόψεις με τους παρευρισκόμενους, ώστε τα δεδομένα να ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία κατάρτισης του τελικού σχεδίου