Δήμος Καλαμάτας: Ενισχύει τα εναλλακτικά σενάρια υδροδότησης για να έχει το… κεφάλι του ήσυχο

Δήμος Καλαμάτας: Ενισχύει τα εναλλακτικά σενάρια υδροδότησης για να έχει το… κεφάλι του ήσυχο

Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε δειλά δειλά και για την πόλη της Καλαμάτας, με τα δύο 3ήμερα της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου να αφήνουν πολλές ελπίδες για αύξηση της επισκεψημότητας και κατά το προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΥΑΚ έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό της, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με την υδροδότηση του Δήμου. Κι αυτό σημαίνει ότι στο… τραπέζι έχουν πέσει μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια, ιδιαίτερα μετά τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν την περσινή περίοδο με τα προβλήματα στη δεξαμενή του Πηδήματος.

Βέβαια, η λύση που θα βελτιώσει την κατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι αυτή της κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ800, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ακόμα είναι σε πρώιμο στάδιο. Συνοδό έργο είναι αυτό της κατασκευής στον Άγιο Ιωάννη Καρβούνη της δεξαμενής ύδρευσης, όπως και η οριστική διευθέτηση του προβλήματος στο Πήδημα.

Παράλληλα, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Καλαμάτας εγκρίθηκε η «Ανάθεση γεωλογικής (και αν απαιτηθεί και γεωτεχνικής) προμελέτης για τον προσδιορισμό των περιοχών που είναι κατάλληλες για να χωροθετηθεί η νέα δεξαμενή των ενισχυτικών έργων ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας από πηγές Άγιου Φλώρου».

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας σημειώνεται: «Κρίνεται απαραίτητη η αξιοποίηση των πηγών της περιοχής του Άγιου Φλώρου, προκειμένου να εξασφαλισθούν πρόσθετοι υδατικοί πόροι, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα εναλλακτικής πηγής υδροδότησης».

Σκοπός της προμελέτης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι να ληφθούν οι απαραίτητες γεωτεχνικές και τεχνικογεωλογικές πληροφορίες, προκειμένου να αξιολογηθεί και να επιλεχθεί η βέλτιστη θέση για την κατασκευή της νέας δεξαμενής και να διερευνηθεί και να προσδιορισθεί ο κατάλληλος τύπος, ώστε να σχεδιαστεί η θεμελίωσή της.

Α.Π.