Δήμος Καλαμάτας: Πρεμιέρα χθες για το θεσμό λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Καλαμάτας: Πρεμιέρα χθες για το θεσμό λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Πρεμιέρα του θεσμού της λογοδοσίας στους Δήμους της χώρας, σύμφωνα με το νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ, είχαμε χθες στο Δήμο Καλαμάτας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας (Καλαμάτα_Μετά) κατέθεσαν επτά (7) ερωτήσεις και καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Από την πλευρά των προέδρων Συμβουλίων και προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων είχαμε έξι (6) ερωτήσεις, ξεπερνώντας το όριο των δύο (2), σύμφωνα με τον κανονισμό, και γι’ αυτό διενεργήθηκε κλήρωση για το ποια θα συζητηθούν.

Τα θέματα που τέθηκαν προς τη Δημοτική Αρχή έχουν συζητηθεί επανειλημμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αλλά φαίνεται ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποίησαν τους δημοτικούς συμβούλους.

Από τον κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα ξεχωρίζουμε τις ερωτήσεις για τη λειτουργία και αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, τα θέματα ύδρευσης (σ.σ. με την τύχη του νέου αγωγού ύδρευσης και την κατασκευή των δεξαμενών στο Πήδημα και τον Άγιο Ιωάννη Καρβούνη), τα προβλήματα στάθμευσης λόγω των αναπλάσεων στο κέντρο της Καλαμάτας, αλλά και την αλλαγή των όρων στην εκμίσθωση των υπαίθριων χώρων στάθμευσης, την υλοποίηση σημαντικών έργων στρατηγικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της Καλαμάτας, αλλά και την ερώτηση για την εξέλιξη των πολεοδομικών υποθέσεων (χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, τυχόν καθυστερήσεις και προβλήματα).

Από τις ερωτήσεις των προέδρων Συμβουλίων και Δημοτικών Κοινοτήτων ξεχωρίζουν αυτές για την τύχη του Κληροδοτήματος Βασιλείου και Ευδοκίας Παναγιώταρου, αλλά και αυτή για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στην Αλαγονία.
Α.Π.