Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων: Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με τον Αντώνη Φωστιέρη

Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων: Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα  Ποίησης με τον Αντώνη Φωστιέρη

Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα πραγματοποιήσει η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με την ευγενή υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην ποιητική γενιά του ’70 και στον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη. Ο Αντώνης Φωστιέρης θα συνομιλήσει με την πρόεδρο της ΕΜΣ, Αντωνία Παυλάκου, για τη γενιά του ’70, στην οποία γραμματολογικά ανήκει, και για το ποιητικό έργο του. Η συνομιλία θα συνοδεύεται με προβολή αρχειακού οπτικού υλικού. Ο ποιητής θα διαβάσει ποιήματά του, ενώ μελοποιημένα ποιήματά του θα τραγουδήσει στο πιάνο η μουσικός Τέτα Βασιλάκη.

Επίσης, σε διακαλλιτεχνικό επίπεδο, θα αναδειχθεί με λόγο και εικόνα η σχέση της ποίησης του Φωστιέρη με τη ζωγραφική του Γιάννη Ψυχοπαίδη. 

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η Αντωνία Παυλάκου και την επεξεργασία του οπτικού υλικού τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΜΣ Μαριλίνα Βαβαρούτσου και Μαρία Νταλλή. Τη βραδιά θα συντονίσει το μέλος του Δ.Σ. Αλέξης Χαραλαμπόπουλος.