Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας Καλαμάτας της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας Καλαμάτας της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας επισκέφθηκε προχθές η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα.

Την υφυπουργό υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδοχών Ανδρέας Καραγιάννης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Σκοπετέας, καθώς και τα στελέχη του Κέντρου, Βασιλική-Σοφία Κατσίποδα (Κοινωνιολόγος), Μαρία Στρατάκου (Κοινωνική Λειτουργός) και Δήμητρα Μιχαλοπούλου (Ψυχολόγος).

Η υφυπουργός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας, ενώ είχε εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και τη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου.

Στο διάλογο που ακολούθησε, τέθηκαν καίρια ζητήματα, όπως αυτό της αύξησης των περιστατικών έμφυλης βίας, σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο, με την παρουσίαση ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων/χαρακτηριστικών της πληθυσμιακής ομάδας που εξυπηρετεί το Κέντρο.

Κατά τη συζήτηση, αναδείχθηκε η επιτακτική ανάγκη υποστήριξης και ενίσχυσης από την Πολιτεία των τριών βασικών πυλώνων/φορέων κοινωνικοποίησης: της Οικογένειας, του Σχολείου, και της Κοινωνίας, οι οποίοι καθορίζουν τη διαμόρφωση της ευρύτερης πολιτισμικής κουλτούρας των ανθρώπων.