Ερώτηση Μ. Μάκαρη στην Περιφερειακή Αρχή για ασφάλεια επαρχιακού δικτύου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ερώτηση Μ. Μάκαρη στην Περιφερειακή Αρχή για ασφάλεια επαρχιακού δικτύου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή, για την ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατατέθηκε από τον Γιάννη Σιάτο, περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος- Μανώλης Μάκαρης».

Όπως σημειώνεται: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρωταθλήτρια στα θανατηφόρα ατυχήματα στην Ελλάδα, ενώ είναι μέσα στις 10 πιο επικίνδυνες Περιφέρειες της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια 65 συμπολίτες μας χάνουν κατά μέσο όρο τη ζωή τους στους δρόμους της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, το νούμερο τείνει να είναι σταθερό κάθε χρόνο, δείγμα ότι δεν υπάρχει βελτίωση των υποδομών, επαρκής σήμανση, διόρθωση κακοτεχνιών και καταγραφή των σημείων που γίνονται τα ατυχήματα .

Πρόσφατα δε, τοποθετήθηκαν 25 τεράστιες ηλεκτρονικές πινακίδες σήμανσης μεταβλητών μηνυμάτων, σε θέσεις που υπάρχουν ερωτηματικά για το αν είναι οι κατάλληλες (σε στροφές, σε θέσεις που δεν είναι ορατές). Οι περισσότερες δε λειτουργούν, ενώ όσες λειτουργούν, δείχνουν μηνύματα που δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον εκείνη τη στιγμή (προειδοποιήσεις για κίνδυνο πυρκαγιάς, μέρα

με καταρρακτώδη βροχή).

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

-Ποια μέτρα έχει πάρει για τη μείωση των ατυχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο και ποια είναι η αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών. Πώς κρίνει την ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου της Πελοποννήσου; Σε ποιες δράσεις προέβη όλο αυτό το διάστημα και ποια έργα έκανε για την αντιμετώπιση του προβλήματος;

-Τι μέτρα πρόκειται να λάβει από εδώ και στο εξής ώστε να προστατεύσει τη ζωή των κατοίκων της Πελοποννήσου».