Η ταινία “Animal” απόψε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Η ταινία “Animal” απόψε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Η ταινία “Animal” θα προβληθεί απόψε από τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο πλαίσιο της ενότητας του Μαρτίου «Φωτογραφία και Κινηματογράφος» με τη συνεργασία της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας.

H Κάλια είναι μια δυναμική χορεύτρια σε ελληνικό ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας το οποίο φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι τουρίστες κυρίως από τη Ρωσία και τις βαλκανικές χώρες. Η αποστολή της Κάλιας και των συνεργατών της είναι να βρουν τα κατάλληλα μουσικοχορευτικά νούμερα για να ψυχαγωγήσουν τους εκλεκτούς πελάτες του ξενοδοχείου. Καθώς το καλοκαίρι κορυφώνεται και η πίεση αυξάνεται, οι νύχτες τους γίνονται βίαιες και ο αγώνας της Κάλιας αποκαλύπτεται στο σκοτάδι. Αλλά όταν ανάψουν ξανά τα φώτα, το σόου θα πρέπει να συνεχιστεί.

Στη δεύτερη ταινία της, μετά το ιδιαίτερο PARK του 2016, η Σοφία Εξάρχου συνεχίζει να πορεύεται στο πεδίο της εύστοχης και δηκτικής κοινωνικοπολιτικής αλληγορίας.

Το “Animal”, όχι μόνο καυτηριάζει υποδειγματικά μια ακόμη πτυχή του «ελληνικού ονείρου», αλλά πετυχαίνει να γίνει μια στιβαρή αλληγορία για την κρίση της Δύσης και του καπιταλισμού.

Ο φετινός Χρυσός Αλέξανδρος δόθηκε στη Σοφία Εξάρχου, μόλις η δεύτερη φορά που το βραβείο πηγαίνει σε ελληνικά χέρια, τριάντα χρόνια μετά τη νίκη του Σωτήρη Γκορίτσα για το «Απ’ το χιόνι», και βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τη συγκλονιστική Δήμητρα Βλαγκοπούλου, η οποία είχε κερδίσει και το αντίστοιχο βραβείο στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

ANIMAL

Drama | K-16 | 2023 | Ελ | 116΄

Σκηνοθεσία: Σοφία Έξαρχου

Παίζουν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Φλωμαρία Παπαδάκη

21.00 | Αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος», Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολύτεκνους και φοιτητές, και είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών