Καλαμάτα: Διακίνηση κοκαΐνης από καφέ με αμαρτωλό παρελθόν και διαφορετικούς ιδιοκτήτες

Καλαμάτα: Διακίνηση κοκαΐνης από καφέ με  αμαρτωλό παρελθόν και διαφορετικούς ιδιοκτήτες

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης συνελήφθη επεισοδιακά τον Οκτώβριο για τον ίδιο λόγο

Αμαρτωλό είναι, καθώς φαίνεται, το παρελθόν, αλλά και το… ιδιοκτησιακό καθεστώς του καφέ σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας, από το οποίο γινόταν διακίνηση κοκαΐνης και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβε το Σάββατο τον 39χρονο τωρινό του ιδιοκτήτη.

Τον Οκτώβριο, πάλι από το ίδιο καφέ, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι γινόταν διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης.

Τότε είχε κατέβει στην Καλαμάτα η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η οποία μαζί με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας προχώρησαν σε ειδική επιχείρηση σύλληψης τεσσάρων ατόμων και κατέσχεσαν 1,7 κιλά κοκαΐνης, που έκρυβαν σε διάφορα σημεία στην περιοχή Παναγίτσα, στο δρόμο προς τη Δήμιοβα. Μάλιστα, ο 53χρονος – τότε – ιδιοκτήτης του καφέ προσπάθησε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του τον Οκτώβριο να διαφύγει, χτυπώντας και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, εμβόλισε περιπολικό, ενώ πριν τον ακινητοποιήσουν οι υπόλοιποι αστυνομικοί, πυροβολώντας τα λάστιχά του, προσπάθησε να χτυπήσει άλλους δύο.

Οι πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι ο 39χρονος σημερινός ιδιοκτήτης του καφέ που συνελήφθη το Σάββατο, τον Οκτώβριο που αποκαλύφθηκε η προηγούμενη υπόθεση εργαζόταν εκεί ως υπάλληλος.

Διακίνηση κοκαΐνης
Παρά την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε τον Οκτώβριο μέσα από το συγκεκριμένο κατάστημα, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέχισε την επιτήρησή του και η εμπεριστατωμένη έρευνα οδήγησε τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών σε νέες συλλήψεις.

Ως κύριο δράστη συνέλαβε τον 39χρονο ιδιοκτήτη του καφέ, ενώ συνελήφθη κι ένας 49χρονος εργαζόμενος στο κατάστημα, καθώς πάνω του οι αστυνομικοί βρήκαν μικροποσότητα χασίς, βάρους 1,1 γραμμαρίου. Ο 49χρονος δε φέρεται να έχει εμπλοκή στη διακίνηση των ποσοτήτων κοκαΐνης και, αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

Η σύλληψή τους έγινε το βράδυ του Σαββάτου, ενώ στην επιχείρηση οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν και τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών.

Αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι από το Δεκέμβριο του 2023 ο 39χρονος δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην Καλαμάτα.

100 ευρώ το γραμμάριο
Επίσης, διαπίστωσαν ότι ο 39χρονος προμηθευόταν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης από περιοχές της Αττικής και της αποθήκευε στο σπίτι του, στην οδό Αθηνών. Ακολούθως διαμοίραζε τις ποσότητες σε «φιξάκια» του μισού και του ενός γραμμαρίου και τα διακινούσε μέσα από το καφέ αντί 100 ευρώ ανά γραμμάριο.

Οι αστυνομικοί βεβαιώθηκαν πως ο ίδιος έκανε τη διακίνηση και από το γεγονός πως τις ώρες που ο 39χρονος βρισκόταν στο κατάστημα αυξανόταν σημαντικά, σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες, η επισκεψιμότητα από άτομα που έμπαιναν μεμονωμένα, κάθονταν λίγη ώρα και αποχωρούσαν χωρίς να φαίνεται να έχουν αγοράσει κάτι (καφέ ή οτιδήποτε άλλο).

Οι αστυνομικοί αιφνιδίασαν και συνέλαβαν τον 39χρονο την ώρα που πήγαινε στο κατάστημα και πάνω του βρήκαν κοκαΐνη σε «φιξάκια» βάρους 17,4 γραμμαρίων και 8 ναρκωτικά δισκία. 

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και εκεί ναρκωτικά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητες κοκαΐνης βάρους 314,5 γραμμαρίων, 106 ναρκωτικά δισκία, δύο ζυγαριές ακριβείας, δύο φιαλίδια αναβολικών ουσιών, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική του δράση θα αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 31.500 ευρώ.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη