Καλαμάτα: «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» στην κεντρική πλατεία

Καλαμάτα: «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές  κατά της βίας» στην κεντρική πλατεία

Σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα, αλλά και Δήμους, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων, τα 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας θα υλοποιήσουν δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» αύριο Τετάρτη, 6 Μαρτίου (10.30-11.15 το πρωί), στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζητούν για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού, την αντιμετώπιση και πόσο σημαντικό είναι «να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού».

Την ημέρα της δράσης (6 Μαρτίου), κατά τη μετάβασή τους από το σχολείο στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης οι μαθητές/τριες θα φορούν μάσκες που θα απεικονίζουν συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού και θα αναπαριστούν μορφές βίας με κάποιες κινήσεις.

Στις 11.00, θα σπάσουν ταυτόχρονα ένα μπαλόνι. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής και η ταυτόχρονη κίνηση ότι ενώνουμε τις φωνές.

Η δε υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.