«Κλαυσίγελος»: Πρεμιέρα απόψε “Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη”!

«Κλαυσίγελος»: Πρεμιέρα απόψε “Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη”!

Σήμερα στην Κυπαρισσία η κωμωδία των Ρήγα – Αποστόλου από τη Θεατρική Ομάδα του ΜΕΣΚ

Πρεμιέρα κάνουν την Κυριακή “Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη” από τη Θεατρική Ομάδα του ΜΕΣΚ «ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ», στην αίθουσα εκδηλώσεων “Αλέκος Παπαδόπουλος” και ώρα 20.30! Η ξεκαρδιστική κωμωδία των Ρήγα – Αποστόλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Λαού, είναι η παράσταση με την οποία η Θεατρική Ομάδα του ΜΕΣΚ αναμένεται να εκπλήξει ευχάριστα το κοινό στη 2η χρονιά από τη δημιουργία της! «Σε μια εξωφρενική κωμωδία στις παρυφές του σουρεαλισμού, έξι φόνισσες που είναι ταυτόχρονα και θύματα, εξιστορούν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τις ιστορίες τους. Έγιναν φόνισσες, σκότωσαν, θανάτωσαν έξι κακοποιητικές συμπεριφορές που η κοινή λογική του 21ου αιώνα τις απορρίπτει. Παράλληλα, το έργο μας αποκαλύπτει με έντεχνο τρόπο ότι όλοι είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι. Ας φαίνεται ο δρόμος μοναχικός, υπάρχει αλληλεπίδραση, ενσυναίσθηση, κοινή διαδρομή. Γι’ αυτό όπως γράφει και η μπλούζα της Ρόζας πρέπει να είμαστε ‘’ένας για όλους και όλοι για έναν‘’. Και όλα αυτά πλαισιωμένα με θανατηφόρες ατάκες γέλιου του τύπου ‘’Ευτυχώς που πέθανε, χάλια το είχα κάνει το πρασόρυζο‘’. Το όλο εγχείρημα δεν είναι τυχαίο, είναι αποτέλεσμα ψυχής.

Η θεατρική ομάδα “Κλαυσίγελος” του Μ.Ε.Σ.Κ., τόλμησε ξανά, στήριξε και στηρίζει τα παλιά και νέα μέλη, ‘’τους ερασιτέχνες‘’, που το πάθος τους και η θετική τους ενέργεια επιβεβαιώνει γιατί ο ερασιτέχνης είναι τελικά εραστής της τέχνης. Τους ευχαριστώ όλους για την υπέροχη συνεργασία και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν για δεύτερη φορά. Ευχαριστώ και όλους εσάς για το χειροκρότημά σας. Η ηχώ μας δίνει το βηματισμό», αναφέρει ο σκηνοθέτης Κώστας Λαός.

Σε επιστολή – χαιρετισμό του Αλέξανδρου Ρήγα στον ΜΕΣΚ αναφέρεται: «Οι “Φόνισσες της Παπαδιαμάντη”, είναι μια σουρεαλιστική κωμωδία, θα μπορούσαμε να πούμε, όπου μέσα από έξι γυναίκες θύτες – θύματα… μας θυμίζει ότι στη ζωή δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται και ότι οι ανθρώπινες αξίες χτίζουν πάντα μία ελπίδα στην οποία μπορούμε να προσφεύγουμε ως λιμάνι / καταφύγιο ηρεμίας και δύναμης. Το θέατρο, όπως και κάθε μορφή τέχνης, έχει αυτή τη λυτρωτική δύναμη: να δίνει δύναμη… και σε αυτούς που το πράττουν ενεργά από σκηνής και σε αυτούς που συμμετέχουν από θέσεις… όχι ασφαλείας, αλλά ενέργειας! (Θετικής ελπίζουμε…). Το θέατρο είναι διάδραση. Και χαρά και δάκρυ και ελπίδα. Και ένα “παραμύθι” που στήνεται και “λέγεται”… όχι για να μας κοιμίζει, αλλά για να μας ξυπνάει… Εύχομαι ολόψυχα στη θεατρική ομάδα “Κλαυσίγελος” ΜΕΣΚ, κάθε επιτυχία! Εύχομαι να έχετε πάντα αυτό το κέφι και τη διάθεση για την ενασχόληση με το θέατρο, με τις τέχνες, με τα πολιτιστικά εν γένει. Και εύχομαι τέλος, το κοινό να απολαύσει μία παράσταση που ζυμώθηκε με πραγματικό κέφι και πολλή αγάπη! Καλή σας διασκέδαση!».

Παίζουν  (με αλφαβητική σειρά): Ελισάβετ Αγγελινά: Κωνσταντίνα Λούβαρη, Αναστασία Αντωνοπούλου: Αδερφή Ηλιοστάλακτη, Μάρα Ζαχαροπούλου: Mimoza Vogel, Αντρέα-Μαρία Καπίρη: Γκουλιώ, Θοδωρής Μαρκόπουλος: Αστυνομικός, Παναγιώτα Πλέτσα: Ασπασία Πούρνου, Κατερίνα Σαμπαζιώτη: Ρόζα Παπαδογιάννη, Χριστίνα Σαρδέλη: Μανουσώ Μαρκογιαννάκη, Γιάννης Σταθόπουλος: Αστυνομικός, Έλενα Φοίφα: Ζαφειρία Καραμάνου. Συντελεστές (φωτογραφία WANTED):  Σκηνοθεσία: Κώστας Λαός. Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κουρούβανη. Σκηνογραφία: Θανάσης Σαμπαζιώτης & Ειρήνη Φωτιάδου. Κατασκευή σκηνικών: Χριστίνα Σαρδέλη.

Ήχος / Φώτα: Αθανάσιος Λάγαρης. Μουσική επιμέλεια: Κώστας Λαός.

Χορογραφίες: Ακριβή Βλαχούλη.

Κοστούμια: Η ομάδα της Θ.Ο.

Φωτογραφίες / Video: Δημήτρης Ζογκόκης Skiouros & Erisa Milaqi.

Έπειτα από τη σημερινή πρεμιέρα, παρατάσεις θα δοθούν στις 25 & 29-30-31 Μαρτίου, 1 & 5-6-7 Απριλίου στην αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος” στην Κυπαρισσία, ώρα 20.30.

Είσοδος 10 ευρώ.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 6942873831.

«Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών».

Του Ηλία Γιαννόπουλου