Με πέναλτι η Καλαμάτα 1-0 την Καλλιθέα στο ντέρμπι

Με πέναλτι η Καλαμάτα 1-0 την Καλλιθέα στο ντέρμπι

Στον πιο κρίσιμο (πριν από τον επόμενο) αγώνα της σαιζόν, η Καλαμάτα στάθηκε ίσως για πρώτη φορά φέτος στο ύψος των περιστάσεων.

Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League 2, η τοπική μας ομάδα επικράτησε σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας στο ντέρμπι με την πρωτοπόρο Καλλιθέα με 1-0, εξασφαλίζοντας πολλαπλά κέρδη.

Το βασικότερο, κατάφερε να μειώσει στους 6 βαθμούς τη διαφορά με την οποία οι δύο ομάδες θα μπουν στη διαδικασία των πλέι οφ, αναπτέρωσε την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της, δίνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ισχύος στους αντιπάλους και, τέλος, «ζέστανε» -εν όψει της δύσκολης συνέχειας που θα κρίνει την άνοδο στη Super League 1- τον κόσμο της, ο οποίος αν και πολλάκις απογοητευμένος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και είχε τη δική του συμβολή στο σημερινό θετικό αποτέλεσμα.

Αγωνιστικά, το χρυσό γκολ σημείωσε στο 37′ ο Μπαράλες με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Πασάς από τον Μπουλούλη. Στην πιο απειλητική στιγμή της αναμέτρησης για τη Μαύρη Θύελλα, η Καλλιθέα είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 67’ με διαδοχικά σουτ μέσα από την περιοχή των Ντεμέτριους και Μπουτίνιο, όμως ο Κόβαλ απέκρουσε και τις δύο φορές σωτήρια, κρατώντας τη μεγάλη νίκη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Τόλης Τερζής): Κόβαλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Κάτσε, Κοζορώνης, Λόπεζ (59′ Τάτος), Ακόστα (59′ Ελιβέλτο, 82′ Κατάλντι), Πασάς, Μπαράλες (46′ λ.τρ. Κωτσόπουλος, 82′ Κωστούλας).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κότσαρης, Τσιβελεκίδης, Μαρότα (46′ Μουστακόπουλος), Καινούργιος (84′ Γεβρέμοβιτς), Μπουλούλης (46′ Βασιλόγιαννης), Ρομαό, Ματίγια, Μουτίνιο, Κυνηγόπουλος, Ντεμέτριους, Λουκίνας (70′ Τόρες).

Η βαθμολογία εκκίνησης για τα πλέι οφ
1.Καλλιθέα  24
2.Χανιά 22
3.Καλαμάτα  18
4.Ιωνικός   18
5.Ηλιούπολη 18
Υποβιβάστηκε ο Τηλυκράτης

Το ντέρμπι ουραγών στην Κρήτη έκρινε τον απ’ ευθείας υποβιβασμό με τον Γιούχτα να επικρατεί με 1-0 και να ετοιμάζεται για τα πλέι άουτ, ενώ ο Τηλυκράτης Λευκάδας επιστρέφει στη Γ’ Εθνική. Τρεις ακόμη ομάδες θα πάρουν το δρόμο για την παρακάτω κατηγορία, μετά από «μίνι πρωτάθλημα» (αντίστοιχο με τα πλέι οφ), στο οποίο θα συμμετάσχουν έξι ομάδες, από την 6η έως 11η θέση, μεταφέροντας τους μισούς τους βαθμούς στη διαδικασία (ο μονός βαθμός στρογγυλοποιείται προς τα κάτω).

Super League 2-Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής
Ολυμπιακός Β’-Παναχαϊκή 2-2
Χανιά-Ηλιούπολη 3-1
Καλαμάτα-Καλλιθέα 1-0
Αιγάλεω-Ιωνικός 1-2
Παναθηναϊκός Β’-Διαγόρας 2-2
Γιούχτας-Τηλυκράτης Λευκάδας   1-0

Η τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος

1.Καλλιθέα 47
2.Χανιά 44
3.Ιωνικός 36
4.Καλαμάτα 36
5.Ηλιούπολη 35

————————

6.Διαγόρας 27
7.Αιγάλεω 25
8.Ολυμπιακός Β’ 23
9.Γιούχτας 22
10.Παναθηναϊκός Β’ 21
11.Παναχαϊκή 21

—————————————

12.Τηλυκράτης Λευκάδας 18