Με θετικό πρόσημο επισκεψιμότητας και τα δύο τριήμερα για τη Μεσσηνία

Με θετικό πρόσημο επισκεψιμότητας  και τα δύο τριήμερα για τη Μεσσηνία

Θετικό είναι το αποτύπωμα που αφήνουν στην επισκεψιμότητα της Μεσσηνίας τα δύο τριήμερα του Μαρτίου, εκείνο των Αποκριών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και αυτό της 25ης Μαρτίου που διανύουμε.

Τούτες τις ημέρες η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην Καλαμάτα, ενώ ένα καλό μερίδιο επισκεπτών έχει αντλήσει και η περιφέρεια της Μεσσηνίας, με τη  Μάνη να κρατά τα σκήπτρα και να ακολουθούν οι υπόλοιπες περιοχές.

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ
Η κίνηση που αναμενόταν στη Μεσσηνία αντικατοπτριζόταν στα ΚΤΕΛ. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Γιάννης Κάντζας, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και είχαν μπει έκτακτα δρομολόγια, τόσο με λεωφορεία που έφερναν κόσμο από Αθήνα όσο και με λεωφορεία με κόσμο που έφευγε από Καλαμάτα για να πάει να περάσει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου κάπου αλλού.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η κίνηση είχε φανεί λίγο μεγαλύτερη, όμως γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε από χθες, καθώς τα σχολεία είχαν κλείσει.

Σύμμαχος των εκδρομέων προς τη Μεσσηνία ήταν και ο καιρός.

Σταθερό «καλεντάρι» εκδηλώσεων
Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως πρόγευση για το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου στη Μεσσηνία. Πάντως, παρά τα δύο απανωτά τριήμερα, όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, ακόμα πολλά ξενοδοχεία στο νομό μας παραμένουν κλειστά και δεν έχουν σκοπό να το τολμήσουν, μιας και το Πάσχα αργεί ακόμα.

Στα δύο τριήμερα, η Καλαμάτα κερδίζει τη μερίδα του λέοντος λόγω και των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται, ενώ αρκετός κόσμος θα βρεθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και αυτές τις ημέρες.

Μάλιστα, ο κ. Καραλής χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή ιδέα αυτή του δημάρχου Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλου να δημιουργηθεί ένα «καλεντάρι» με σταθερές ημερομηνίες και περιόδους που θα πραγματοποιούνται μεγάλες και ιδιαίτερες εκδηλώσεις, τις οποίες θα γνωρίζουν όλοι από πολύ νωρίς για να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους.

Κρατήσεις
Κρατήσεις επισκεπτών γι’ αυτό το τριήμερο είχαν γίνει και στην περιφέρεια του νομού, ωστόσο ποσοστιαία αναμένονται να είναι λιγότερες από τις αντίστοιχες στην Καλαμάτα. Όπως, πάντως, εξήγησε ο κ. Καραλής, ο Έλληνας προτιμά και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, και καθώς ο καιρός ευνοεί, αναμένονται επισκέπτες και στο «παρά πέντε»

Όσο για τη θερινή σαιζόν και με το αεροδρόμιο να καρκινοβατεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καραλής, οι ευχές του είναι να είναι μια χρονιά τουλάχιστον όπως η περσινή. «Οι ξενοδόχοι εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε μια αντίστοιχη της περσινής χρονιάς. Και θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να καλωσορίσουμε τους Έλληνες επισκέπτες μας και τους λίγους ξένους που θα φτάσουν στην περιοχή μας», κατέληξε ο κ. Καραλής

Της Βίκυς Βετουλάκη