Με υπερηφάνεια η παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821 στην Κυπαρισσία

Με υπερηφάνεια η παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821 στην Κυπαρισσία

Με λαμπρότητα, παρά τον άστατο καιρό, τιμήθηκαν σήμερα η 203η Εθνική επέτειος της ηρωικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 και η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην έδρα του δήμου Τριφυλίας την Κυπαρισσία! Στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, νωρίς το πρωί τελέστηκαν όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία και ακολούθως δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του ιερού κλήρου.

Μετά τη δοξολογία, εντός του ναού, εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κουμουνζέλη Κωνσταντίνο, Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας. Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Ακολούθησε, εντός του ναού, κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

Έπειτα, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, έγινε η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών Σωματείων, μπροστά από αυτοδιοικητικούς του δήμου Τριφυλίας και τον λαό της ευρύτερης περιοχής κατά την οποία οι νέες και οι νέοι, με την λαμπρή παρουσία τους, απέσπασαν τα εύσημα και κέρδισαν το χειροκρότημα των πολιτών γεμίζοντάς τους με αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης! Ακολούθως, την κεντρική πλατεία παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές.

Του Ηλία Γιαννόπουλου