Μεσσηνία: Αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις για ναρκωτικά και άλλα αδικήματα

Μεσσηνία: Αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις για ναρκωτικά και άλλα αδικήματα

Άφησε για λίγο το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο και τον έκλεψαν

Δε χρειάσθηκε παρά ελάχιστα λεπτά να αφήσει ένας οδηγός ανασφάλιστο το όχημά του στην Καλαμάτα κι ένας 43χρονος αφαίρεσε το τσαντάκι του. Ο 43χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε επιχείρηση της Αστυνομίας, κατά την οποία συνελήφθησαν κι άλλα δώδεκα άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ σε ξεχωριστές περιπτώσεις οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών.

Σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε 1.070 άτομα, εκ των οποίων 874 ήταν Έλληνες και 196 αλλοδαποί, καθώς και σε 738 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 74 άτομα, από τα οποία 53 ήταν Έλληνες και 21 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 42 άτομα. Ακόμα, βεβαιώθηκαν 327 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κλοπή
Αναλυτικά στη Μεσσηνία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν:

-Ένας 43χρονος για κλοπή. Ο 43χρονος μπήκε μέσα σε όχημα που είχε σταθμεύσει και είχε αφήσει ανασφάλιστο ένας οδηγός στην Καλαμάτα και αφαίρεσε ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, κλειδιά σπιτιού και αυτοκινήτου και μια συσκευή σκάνερ, αξίας 700 ευρώ

-Τρία άτομα, ένας 60χρονος, ένας 51χρονος κι ένας 85χρονος, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

-Οκτώ άτομα για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Ένας αλλοδαπός ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Επίσης στην Καλαμάτα, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών: ένας  68χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, γιατί κατείχε κάνναβη συνολικού βάρους 40 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε, και ένας 18χρονος από τους ίδιους αστυνομικούς, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 1 γραμμαρίου, η οποία επίσης κατασχέθηκε.

Στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, συνελήφθη ένας 38χρονος, γιατί κατείχε κάνναβη βάρους 3,6 γραμμαρίων και τρία τσιγαριλίκια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Τέλος, στα Ακοβίτικα στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, συνελήφθη ένας 46χρονος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης για κλοπή.

Της Βίκυς Βετουλάκη