Μεσσηνία: Έφοδος της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά

Μεσσηνία: Έφοδος της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά

Αποφασισμένη να βάλει τάξη και να καθαρίσει τους καταυλισμούς των Ρομά από παραβατικά στοιχεία δείχνει η Αστυνομία με τακτικές πλέον εφόδους στους οικισμούς που διαμένουν.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στο Πλατύ, το Μαυρομάτι Παμίσου και τα «Κουβέλια» Μεσσήνης.

Επιχείρηση
Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας. Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, μικροποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης και αλυσοπρίονο.

Συλλήψεις
Ειδικότερα, στον καταυλισμό στο Πλατύ συνελήφθησαν έξι άτομα:

-Μία 57χρονη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς βρέθηκε στην κατοχή της ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς αριθμούς, αλλά και για ρευματοκλοπή

-Ένας 27χρονος κι ένας 29χρονος για ρευματοκλοπή

-Ένας 32χρονος για κατοχή δύο ποσοτήτων χασίς, συνολικού βάρους 3,7 γραμμαρίων

-Μία 33χρονη για κατοχή 1,2 γραμμαρίων χασίς

-Ένας 45χρονος για κατοχή κοκαΐνης βάρους 1,2 γραμμαρίων.

Στον καταυλισμό Μαυροματίου Παμίσου συνελήφθη ένα άτομο και συγκεκριμένα ένας 20χρονος για ρευματοκλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ένα αλυσοπρίονο.

Τέλος, στον καταυλισμό Ρομά στα «Κουβέλια» Μεσσήνης συνελήφθησαν δύο άτομα:

-Μία 40χρονη για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς στον περιβάλλοντα χώρο του καταλύματός της υπήρχαν πολλά σκουπίδια και νερά

-Ένας 19χρονος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς κατελήφθη να οδηγεί στερούμενος άδεια οδήγησης.

Οι δράσεις είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της Βίκυς Βετουλάκη