Νέα Αριστερά κατά Μητσοτάκη και Κεραμέως για Ασημακοπούλου – Τέμπη

Νέα Αριστερά κατά Μητσοτάκη και Κεραμέως για Ασημακοπούλου – Τέμπη

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί» υποστήριξε ο Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή τα όσα είπε η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο – Η ανακοίνωση-απάντηση στην υπουργό Εσωτερικών για τη διαρροή των emails.

Υπόλογη τόσο για την τραγωδία στα Τέμπη όσο και για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων απόδημων Ελλήνων είναι, κατά τη Νέα Αριστερά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο πρόεδρος Αλέξης Χαρίτσης, ορμώμενος από τα όσα κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο συνεχίζοντας τον αγώνα της για τη δικαίωση των θυμάτων μεταξύ των οποίων η κόρη της, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει αφενός μεν «να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί» αφετέρου δε «να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη», διότι «κρίνεται το μέλλον της Δημοκρατίας μας».

«Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους»

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει η Νέα Αριστερά, η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη «υπονομεύει διαρκώς την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στην δημοκρατία». Συμβούλευσε μάλιστα το κόμμα της αντιπολίτευσης την κα Κεραμέως «να τοποθετείται δημοσίως με λιγότερο θράσος», δεδομένων των όσων είπε την Τρίτη, όταν έχει προηγηθεί «μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών».

«Αλήθεια, θεωρεί η υπουργός Εσωτερικών ότι με την απόσυρση της κας Ασημακοπούλου, της παραίτηση του ανθρώπου του Μαξίμου στο Υπουργείο, ενός μεσαίου στελέχους της Ν.Δ. και μια εσωτερική έρευνα, η υπόθεση έκλεισε;», αναρωτήθηκαν στη Νέα Αριστερά ζητώντας από τον Κυρ. Μητσοτάκη και την υπουργό Εσωτερικών να απαντήσουν αν «είναι βέβαιοι ότι η διαρροή προσωπικών δεδομένων αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους του 2023», και «ποιοι άλλοι έχουν λάβει παρανόμως προσωπικά δεδομένα πολιτών και πως τα χρησιμοποιήσαν» εκτός από την κα Ασημακοπούλου.

«Τη φράση «θα πέσει άπλετο φως» ας την χρησιμοποιούν με περισσότερη φειδώ στην κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων, της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και του κουρελιάσματος του Κράτους Δικαίου. Χάνουν και οι λέξεις το νόημα τους», επισήμαναν από τη Νέα Αριστερά.