Νέα επιχείρηση με συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Νέα επιχείρηση με συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Βρέθηκαν τα τιμαλφή που κλάπηκαν από το ναό της Ευαγγελίστριας στη Βέργα

Με 24 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα έληξε χθες το πρωί η νέα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη.

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν ναρκωτικά, κυνηγετικά όπλα και όχημα που χρησιμοποιήθηκε σε κλοπή που έγινε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στη Βέργα, με λεία χρυσαφικά και κοσμήματα μέσα από την εκκλησία.

Συλλήψεις
Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 24 Ρομά για τα ακόλουθα αδικήματα:

-Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά και ειδικότερα: Ένας 46χρονος καθώς κατείχε 4 γραμμάρια κοκαΐνης, 12 ναρκωτικά δισκία και ένα αλυσοπρίονο, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε πάρει ως αντίτιμο σε ανταλλαγή ναρκωτικών. Ένας 28χρονος, διότι κατείχε 0,5 γραμμάρια χασίς και μια μεταλλική ματσέτα, μία γυναίκα με 30 ναρκωτικά δισκία κι ένας 44χρονος διότι κατείχε 0,4 γραμμάρια ηρωίνης

-Τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και συγκεκριμένα ένας 56χρονος για παραβίαση των ασφαλών όρων φύλαξης κυνηγετικού όπλου, ένας 37χρονος για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου κι ένας 20χρονος για κατοχή μίας σπάθας.

-Τέσσερα άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

-Ένας 21χρονος και ένας 19χρονος  για ανυποταξία στο εσωτερικό

-Ένας 68χρονος για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

-Τέσσερα άτομα για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού

-Έξι άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα ένας 19χρονος, ένας 32χρονος, ένας 39χρονος, ένας 35χρονος, ένας 58χρονος και ένας 22χρονος.

Κλοπή στην εκκλησία
Επιπλέον, εξιχνιάστηκε κλοπή που έγινε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Βέργα στις 21 Μαρτίου. Από την εκκλησία είχαν κλαπεί χρυσαφικά, κοσμήματα και τιμαλφή. Από την έρευνα της Αστυνομίας αποδείχτηκε ότι δράστες είναι ένας 17χρονος, ένας 28χρονος και δύο 19χρονοι Ρομά από τον Άγιο Φλώρο.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 460 ευρώ, δύο ρολόγια, ένας εκκλησιαστικός σταυρός, μια χρυσή αλυσίδα με θυμίαμα, ένα χρυσό δαχτυλίδι και ένα μενταγιόν, τα οποία προέρχονταν από την κλοπή. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι τέσσερις δράστες κατά τη διάρκεια της κλοπής.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά: 42 ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης, μία ματσέτα, δύο κυνηγετικά όπλα, μία σπάθα, δύο αλυσοπρίονα, ένα τρυπάνι, χρυσαφικά κ.ά.

Οι δράσεις είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της Βίκυς Βετουλάκη