Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Σήμερα η «Όλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία»

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: Σήμερα η «Όλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία»

Την ταινία «Όλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία» θα προβάλει σήμερα η Filmhouse /Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, με τη συνεργασία της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας.

Σκηνοθέτις ταινιών ντοκιμαντέρ με έντονο πολιτικό προσανατολισμό, η Λόρα Πόιτρας με τη νέα της ταινία «Όλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία» τολμά μια θαρραλέα βιογραφική προσέγγιση της φωτογράφου Ναν Γκόλντιν, μιας έντονα πολιτικοκοινωνικά ενεργής προσωπικότητας.

H Ναν Γκόλντιν είναι ένας ζωντανός θρύλος της φωτογραφίας, από τη δεκαετία του ’70 αιχμαλωτίζει με το φακό της καθημερινές, προσωπικές στιγμές, δικές της, των συντρόφων της, των φίλων της και άλλων καλλιτεχνών, από τις συλλογικότητες και τις υποκουλτούρες στις οποίες γαλουχήθηκε και έγιναν η δική της οικογένεια. Φωτογραφίες που ξεχειλίζουν από ωμή τρυφερότητα και άγρια ομορφιά, αφιερωμένες σε αυτούς που έζησαν και ζουν στο περιθώριο, που απαθανατίζουν το φαινομενικά ευτελές και το μετατρέπουν σε κάτι αφοπλιστικά και καταλυτικά ανθρώπινο.

Η ταινία περιγράφει τον αγώνα της φωτογράφου ενάντια στην οικογένεια Σάκλερ, τη φαρμακευτική δυναστεία που ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τον απίστευτο αριθμό θανάτων από την κατάχρηση των οπιοειδών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 MAΡΤΙΟΥ

ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED – ΟΛΗ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ

Documentary, Drama | K-16 | 2022 | USA | 122΄

Σκηνοθεσία: Laura Poitras

Παίζουν: Nan Goldin, David Velasco, Megan Kapler

21.00 | Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους, πολυτεκνους και φοιτητές, και είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών